Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

Naši maturanti na SOŠ/SOU Trnkova Brno 2012


Document Actions
Naši maturanti na SOŠ/SOU Trnkova Brno 2012
Střední odborná škola a střední odborné učiliště na Trnkové v Brně je zaměřeno na obory elektrotechnické a strojírenské. Studovat jde, jak klasické denní studium, tak nástavbové, zkrácené nebo dálkové.
Tým portálu Elektrika, ze dne: 4.07.2012
reklama


Další elektrotechničtí maturanti jsou venku! Brněnské učiliště na Trnkové je naší redakci nejblíže, a proto jsme letos nezapomněli zaznamenat odcházející ročník maturantů. Jak to na této škole vypadá?

Teoretickou výuku doplňuje praxe v odborných dílnách, které jsou součástí areálu školy a dále na odloučeném pracovišti praktického vyučování na ulici Jílkova, kde odborný výcvik vykonává část žáků slaboproudých učebních a studijních oborů.
 
Škola úzce spolupracuje, také s firmami a profesními svazy s cílem přizpůsobit vzdělávací podmínky trhu práce. Tyto firmy pomáhají posunout výuku moderním směrem spolu s trendy současnosti i budoucnosti.
 
Školu jsme s kamerou navštívili zrovna v době, kdy maturanti dostávali maturitní vysvědčení, a tak jsme měli možnost se zúčastnit této příjemné události. Narazili jsme zde také na známé tváře, které jste mohli vidět na Amperu 2012 ve veletržním studiu. Zeptali jsme se tedy, co se jim na škole nejvíce líbilo a na co budou vzpomínat.




O této střední škole se na tomto portálu určitě brzy dozvíte více.
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ


FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Pojďme se krátce podívat tam, kde se dnes vychovávají budoucí elektrotechnici. Jaké mají dispozice k úspěšnému studiu elektrotechnického oboru? V jakém prostředí se pohybuje dnešní elektrikářský žák, učeň a student?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933