Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...

Nanomateriály mohou zvýšit kapacitu baterek


Document Actions
Nanomateriály mohou zvýšit kapacitu baterek
O tom, že práce výzkumníků na úrovni základního výzkumu má konkrétní přínosy pro praxi, jsme si povídali s Alešem Hálou z Centra pro inovace a transfer technologií Fyzikálního ústavu Akademie věd ČR. V rozhovoru uvádí práce v oblasti výzkumu nanomateriálů, které mohou v konečném důsledku přispět k vývoji baterií vyšších kapacit pro elektromobily. Stejně zajímavé jsou i vědecké práce vedoucí ke zkvalitnění přenosu elektrické energie.
Tým portálu Elektrika, ze dne: 6.01.2016
reklama

Technologický problém týkající se neefektivity baterií pro elektromobily by mohl v budoucnu vyřešit pokrok v oblasti nanotechnologií. Více nám o tom na AMPERu 2015 řekl Aleš Hála.



Krátce o CITT Fyzikálního ústavu AV ČR
Centrum pro inovace a transfer technologií je servisní organizací pro vědecké laserové infrastruktury ELI a HiLASE. Tvoří most komunikace mezi vědeckým světem fyziky a praktickým světem aplikací. Podporuje vznik a využití duševního vlastnictví na ELI + HiLASE + FZÚ. Realizace projektu CITT vychází z aktuální potřeby posílení odborného potenciálu komercializace VaV výsledků, které budou generovány v oborech souvisejících s aplikacemi nejnovější generace laserových technologií (např. v oblasti nových materiálů a nových způsobů jejich zpracování, molekulární biologie, femtochemie, nanotechnologie, lékařství, protonové terapie zhoubných nádorů, diagnostické techniky a dalších).
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

  ... a další (počet diskutujících: 2)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Akademie věd České republiky
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
První hromosvodní centrum v České republice bylo před třemi léty otevřeno v odborném učilišti v Chomutově. Minulý týden se objevilo na zcela nové adrese. Vše v souvislosti s narozeninami LUMA Plus a rekonstrukcí jejich sídla ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933