Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje

Na slovíčko v AXIMA Solutions


Document Actions
Na slovíčko v AXIMA Solutions
Značka AXIMA není pouze velkoobchod. Pohledem do zákulisí objevíme více souvisejících aktivit. Všechny mají společný jmenovatel. Průmysl. A tímto slovíčkem se AXIMA odlišuje od v instalační elektrotechnice známých velkoobchodních dodavatelů. S kamerou jsme zavítali na skvěle dostupnou příjezdovou plochu za brněnským BIBUSem na Vídeňské ulici. Ptali jsme se na jednu z divizí AXIMA Solutions. Čím se zabývá? Koho lze označit za typického odběratele? Má AXIMA digitalizované i ty běžné procesy, když se na automatizaci sama zaměřuje? Jakou výrobou tato značka dominuje? Sledujte krátkou reportáž zde ...
Tým portálu Elektrika, ze dne: 9.10.2020
reklama


Na slovíčko v AXIMA Solutions
AXIMA Solutions je divize, která se zaměřuje především na dodávky řešení do průmyslu. Od základních položek, které drží na svém velkoobchodním skladě, jako jsou kabely, vypínače, svorky apod. až po projekty osvětlení celých výrobních hal, dodávky SW pro optimalizaci výroby, rozváděčů, zdrojů, robotů, senzorů, kamer a mnoho dalšího. AXIMA Solutions je také výhradním zastoupením pro 17 mezinárodních výrobních značek. To však neznamená, že je zcela jiná, řekněme, že je zaměřená i na jiný typ odběratelů než známe z typických elektrotechnologických velkoobchodů.

Pro stručné otázky jsme namířili kameru na Jiřího Rujbra, ředitele divize AXIMA Solutions ...



Přepis mluveného slova ...


Řízení zásob a široký sortiment výrobků, to je Axima Solutions. Díky sortimentu, který sami drží na skladech, je možné rychle a efektivně zajistit požadované elektro komponenty a materiál přímo u odběratele.
Jiří Rujbr, AXIMA Solutions
Já bych rád představil divizi Axima Solutions, která se vyloženě zabývá distribucí elektrotechnického materiálu, včetně veškeré technické podpory, kterou zákazníkům při prodeji, respektive v čase poptávek jsme schopni poskytnout.

Kdo může být zákazníkem či odběratelem velkoobchodu?
Jiří Rujbr, AXIMA Solutions
Já si myslím, že neexistuje náš typický zákazník, protože portfólio zákazníků je od nejmenších firem, které potřebují elektrický materiál, nebo radu, až po velké nadnárodní společnosti, které tvoří významnou část našeho celkového obratu.

Zákazníci mají také možnost konzultovat poptávané zboží se specialistou, aby navrhované zařízení, či instalace fungovala správně.
Jiří Rujbr, AXIMA Solutions
Máme tým odborníků, kteří již dlouhou dobu sortiment znají a jsou schopní tím pádem poskytnout spoustu informací, které zákazníci dnes potřebují.

Objednávku je pak možné sledovat v reálném čase.
Jiří Rujbr, AXIMA Solutions
S využitím čárových kódů a ukládání informací o odesílaném zboží jsme schopni zákazníkům dokladovat kdykoliv jaké zboží odešlo, kdy odešlo s jakým označením a tím pádem, jestli dodávka byla kompletní.

Pokud si nejste jistí při instalaci nových produktů, není nic jednoduššího než kontaktovat podporu Axima Solutions. V době natáčení se v prostoru skladu chystala velká předváděcí akce řízené výroby rozvaděčů. Tu vám přineseme v samostatné reportáži.




Značku AXIMA si dnes rozdělme na tři logické celky:
  • SOLUTIONS Elektrotechnická řešení na míru a velkoobchod
    Vytváří projekty, navrhuje řešení a dodává komponenty pro elektrotechnický průmysl včetně realizace komplexních řešení pro velké i malé elektrotechnické projekty od návrhu po realizaci.


  • POWER Výroba a vývoj zakázkových zdrojů a nabíječů
    AXIMA Power je výrobní částí společnosti AXIMA. Během let se stala specialistou na elektrotechnické produkty nejvyšší kvality pro průmyslové trhy v Evropě i ve světe. Již od svého založení se specializuje na výrobu napájecích zdrojů. V současné době se AXIMA Power orientuje na vývoj a výrobu především vysokofrekvenčních nabíječů trakčních baterií.


  • AUTOMATION Procesní automatizace, výroba rozvaděčů a elektromagnetické systémy
    Řešení požadovaných aplikací zákazníků, zpracování cenových nabídek, řízení projektů, posuzování bezpečnosti strojních zařízení, tvorba projektových dokumentací, návrhy a dodávky vhodných systémů PLC a počítačového hardware, vytvoření aplikačního SW, školení programátorů, zajištění kompletních dodávek včetně rozvaděčů a elektromontáže na místě instalace, uvedení do provozu, školení obsluhy a údržby, servis ...


Znáte společnost AXIMA Solutions?






 

Pravidelný sobotní přehled novinek a bonusů
z celého portálu Elektrika získáte přihlášením

 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 2)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Axima, spol. s r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Úvodní, stručná verze rozhovoru s Jiřím Konečným zmiňuje, jak různé technologické trendy a požadavky na funkčnost a adaptabilitu ovlivňující vývoj systémů chytrých domů ve světě. Jak se český trh snaží v této oblasti držet krok s německými trendy. Diskutuje o vlivu levných produktů na trhu a jak se výrobci musí vyrovnávat s očekáváními spotřebitelů po vyšší kvalitě a více funkcích. Jak velké technologické firmy jako Google, Amazon nebo Apple formují trh s chytrými domy vytvářením komplexních ekosystémů. Předpovídá, že budoucnost bude směřovat k ještě větší integraci a inovacím v oblasti chytrých domovů, které budou přístupné širšímu spektru spotřebitelů. Více zde ...
Pokud dnes uslyším Dubaj, představím si horko, písek a arabský svět. Jak může vypadat taková elektroinstalace v islámském podání? Chodí se někdo přezkušovat z vyhlášky 50? Co bezpečnost, hygiena a výdělky? A mnoho dalších otázek jsme měli před cestou do Arabských emirátů. Náš cíl byl staveniště mrakodrapu! Kdo staví šejkům mrakodrapy v Dubaji?
Definice průmyslových svítidel. Průmyslové svítidlo je speciálně navržené a vyrobené pro použití v průmyslových prostředích, kde může být vystaveno náročnějším podmínkám, jako jsou vyšší nebo nižší teploty, vlhkost, prach, chemikálie, mechanické nárazy a vibrace. Je konstruováno tak, aby odolávalo těmto extrémním podmínkám, a často splňuje specifické bezpečnostní a výkonové normy relevantní pro daný ...
Na výstavě Světlo v architektuře 2010 představila firma WILLIAMS originální řadu svítidel OCCHIO. Jedná se o zajímavě řešený modulární osvětlovací systém, který nabízí uživateli velké množství možných kombinací a způsobů pro kreativní řešení osvětlení ...
DALŠÍ FIREMNÍ ODKAZY
Univerzálnost a efektivnost, spolu s velmi kompaktním provedením jsou hlavními přednostmi nového programovatelného mikro-PLC Simatic S7-1200 od společnosti Siemens, který lze využít pro široké spektrum aplikací. Čím se odlišuje od předchozích modelů a co nového dokáže nabídnout?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933