Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: MSV 2022 představí nové směry rozvoje průmyslových technologií (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 20.04.2022
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

MSV 2022 představí nové směry rozvoje průmyslových technologií


MSV 2022 představí nové směry rozvoje průmyslových technologií
Vedení veletržní správy brněnského výstaviště se na tiskové konferenci vyjadřilo ke konání veletržních událostí roku 2022, zvláště pak k loňským výsledkům a plánovaným představám letošního Mezinárodního strojírenského veletrhu. Covid bezesporu ovlivnil budoucí pořádání Mezinárodního strojírenského veletrhu. Již víme, že došlo ke zkrácení z pěti na čtyři dny, ovšem důležité je, zda je zájem expozice zahraničních výrobců na českém veletrhu. Mezinárodní veletrh je mezinárodním pokud ...
Tým portálu Elektrika, ze dne: 20.04.2022



Všichni s napětím očekáváme budoucí vývoj nejen výstavnictví samotného ale i byznysu, který s veletržními událostmi souvisí. Hlavním ukazatelem jsou v Česku brněnské veletrhy. Jako lídr tohoto odvětví je následován mnoha dalšími společnostmi. V jaké kondici je brněnská veletržní továrna? Vrací se zájem o vystavování nebo se po covidovém období národ upne spíše na sociální sítě?
 
Tomáš Moravec, nový generální ředitel akciové společnosti Veletrhy a výstavy oznámil stav výstaviště a jednotlivých veletrhů. Nás zajímal především Mezinárodní strojírenský veletrh. Ten obsahem zastupuje všechny klíčové oblasti strojírenského a elektrotechnického průmyslu, uvedl mluvčí Michal Svoboda. V letošním roce se souběžně koná veletrh IMT, který nabídne široké spektrum obráběcí a tvářecí techniky. Dále se uskuteční čtveřice technologických veletrhů – mezinárodní slévárenský veletrh FOND-EX, mezinárodní veletrh svařovací techniky WELDING, mezinárodní veletrh plastů, pryže a kompozitů PLASTEX a mezinárodní veletrh technologií pro povrchové úpravy PROFINTECH. „Naší snahou je ukázat, jak do oborů specializovaných veletrhů pronikají nové technologie. Jejich zavádění znamená pro tradiční odvětví množství změn, které určují budoucí podobu průmyslu."



Michalis Busios ... Strojírenský veletrh je zpět v dobré kondici ... letos opět vnímáme zvýšený zájem o účast na připravovaném ročníku .... MSV 2021 byl i přes menší rozsah v koncovém důsledku pozitivní ...  z pohledu byznysu realizovaném na loňském ročníku, bylo jeho očekávání určitě splněno ... letos se bude MSV konat čtyři dny, od úterý do pátku ...

Michalis Busios znovu potvrdil, že kdo měří veletrh především optikou zaplněnosti pavilonů a návštěvností, hodnotí závěr zcela odlišně. Uvedl, že digitalizace průmyslu bude nadále pokračovat a projekt Digitální továrna 2.2 bude znovu spolu s 3D tiskem a aditivními technologiemi středobody Mezinárodního strojírenského veletrhu 2022.



Určitě za zajímavý lze považovat pohled zahraničních vystavovatelů. S těmi je v dlouhodobém kontaktu Radoslav Klepáč. Podle jakých kritérií se v zahraničí rozhodují, kterého veletrhu se účastnit? Hodnotí veletrhy stejně jako domácí vystavovatelé?

Radoslav Klepáčco to je vlastně mezinárodní veletrh, kde je jeho mezinárodnost, jak vypadá příprava, aby Strojírenský veletrh byl opravdu mezinárodní.  Z našich statistik vyplývá, že MSV je tradičně, 47 až 50 procenty navštěvován zahraničními firmami. Z toho důvodu jsme opravdu schopni sdělovat, že MSV není veletrh pouze o českých výrobcích nebo českých vystavovatelích. Díky tomu také MSV užívá značku světové asociace veletržního průmyslu UFI, která certifikuje veletrhy a jejich kvalitu a hodnotu také podle toho, na kolik jsou obsazení ne domácími firmami. V našem případě je to číslo stále kvalitní a drží se někde kolem 47 až 50% zahraniční účasti...



Mezinárodní strojírenský veletrh se již dlouho věnuje nejen strojům samotným, ale také ovládáním, řízením a kolaboraci mezi nimi. Proto se také klade velký důraz na tématiku digitalizace a myšlenky Průmyslu 4.0. Strojírenství se neobejde bez elektrotechniky a internetových technologií. Digitální stage (letos s příponou 2.2) přenáší stručnou ochutnávku toho, co se odehrává na poli technologického vývoje. Jiným pohledem jde o on-line reportážní model fyzického veletrhu.

Záznamy všech rozhovorů Digistage 2.1 naleznete zde v archívu Elektrika.TV!





Aktuální informace o MSV sledujte na
www.bvv.cz/msv


TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
Veletrhy Brno, a. s. - Výstaviště 405/1, Brno - 541 151 111 - info@bvv.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.