Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

MSV 2021 probíhá! I živě!


Document Actions
MSV 2021 probíhá! I živě!
Pořádání Mezinárodního strojírenského veletrhu je v neustálém očekávání vystavovatelů a plánování pořadatelů po celou dobu koronavirové epidemie. Proti loňskému roku je však situace výrazně pozitivnější. Proočkovanost, klesající tendence nákazy a také schválená pravidla pro možnost konání veletržních akcí. Ta jsou pro takový rozměr, jako se MSV, sice omezující, ovšem i přesto lze pořádání v letošním listopadu s jistotou potvrdit. Všechny události, ať již kongresy, nebo expozice, se plánují měsíce dopředu, proto se nyní dá již odhadovat, nač se můžeme těšit ...
Tým portálu Elektrika, ze dne: 2.09.2021




Na nadcházejícím ročníku Digitální továrny se nepřetržitě pracuje od skončení toho posledního na podzim 2019. Vývoj situace neovlivnil pouze koronavirus, ale také způsob komunikace, který nás během více než jednoho roku naučil. Telekonference, telefonování, e-maily ... Člověk obchodu příliš neznalý může jásat, jak se vše přesunulo do kyber prostoru, kolik se ušetřilo času cestováním, ovšem skutečnost není tak růžová. Osobní kontakt nám chybí všem.


Pro větší náhled kliknout!


Po roce osobní izolace můžeme vyhodnotit bilanci přesněji než pouze věřit prognostikám digitálních marketérů, jak vše půjde snadno i bez lidí osobně. Nouzový stav byl skutečně nouzovým stavem. Po jeho skončení lze zaznamenat vysokou poptávku po starém, konvenčním způsobu komunikace. A to i přes to, že vzdálená komunikace po internetu skutečně šetří mnoho času. Přichází tedy pozvolna comeback výstav a veletrhů?

Stávající situace a přehled vývoje Covid-19 v České republice sledujeme zde na stránkách Ministerstva zdravotnictví.



Situace pořadatelské organizace.
Brněnská společnost Veletrhy a výstavy dokázala absenční veletržní rok přežít na "ventilátorech". Tradice MSV byla ve svých dějinách přerušena až v roce 2020 a po celou dobu nežádoucí mezery, koronavirové krize probíhala jednání o podmínkách možnosti pořádání veletrhů. Poptávka vystavovatelů po účasti byla sice nižší, zaviněná vývojem koronavirové epidemie v jedotlivých zemích světa, ale stále byla tak vysoká, aby se hledala nová bezpečná cesta k uskutečnění dalších ročníků. Letošní MSV bude tentokrát až v listopadu, bude menší, ale bude!

A co Digitální továrna 2.0?
Ta se samozřejmě pečlivě připravuje! O této veletržní ingredienci se zmíníme později.


Hygienicko-bezpečnostní pravidla pro veletrhy a hospodářské výstavy
Ve smyslu opatření Ministerstva zdravotnictví ČR je konání veletržních akcí umožněno pouze v systému prokazování imunity/bezinfekčnosti O-N-T (očkování – prodělaná nemoc – test). Pro představu níže uvádíme výběr některých zásadních pravidel ...

Pravidla pro vystavovatele a návštěvníky veletrhů


Potvrzení O-N-T
Vstup vystavovatelů a návštěvníků včetně účastníků ze zahraničí je možný výhradně dle aktuálních pravidel systému O-N-T. Vystavovatelé doloží splnění požadavku O-N-T u personálu na expozici čestným prohlášením (formulář obdrží od společnosti Veletrhy Brno před začátkem akce), případně platným testem.
Návštěvníci se prokáží při vstupu příslušným dokladem (certifikát o očkování, platný PCR test ne starší než 7 dní, POC test ne starší než 72 hodin, certifikát nebo SMS zpráva potvrzující prodělání nemoci v období 180 dnů). (Například aplikace Tečka pro Android a iOS. Z logistických důvodů se doporučuje u neočkovaných osob obstarání platného testu předem. Alternativou je využití samotestů, které lze za 50 korun zakoupit před vstupem na výstaviště a provést je před personálem společnosti Veletrhy Brno.

Služby nebo vstupenky on-line
Nejpohodlnější způsob, jak zajistit služby pro expozici je využití on-line verzi objednávkového bloku dopředu. Obdobně je možno využít on-line nákupu vstupenek. Na pokladnách využijte přednostně bezkontaktní platbu kartou.

Ochrana dýchacích cest
Výstavní haly mají nadstandardní světlou výšku a moderní vzduchotechnika zajišťuje výměnu čerstvého vzduchu. Ochrana horních cest dýchacích se však řídí platným opatřením Ministerstva zdravotnictví ČR pro maloobchod a služby ve vnitřních prostorách.

Dezinfekce
U vstupu a na dalších místech v pavilonech jsou připraveny stojany s dezinfekcí. Jednací místnosti pro konference a podobně jsou dezinfikovány.

Společenský odstup (social distancing)
Prostory veletrhu včetně komunikací jsou rozvrženy tak, aby účastníci mohli dodržovat dostatečný odstup. Zamezení kumulace osob a dodržování odstupů je zejména nutné u pokladen a turniketů.

Občerstvení podle pravidel
Stravování v halách a na expozicích se řídí aktuálně platnými pravidly pro restaurační zařízení, resp. nákupní centra, tj. konzumace v sedě bez ochrany dýchacích cest.



 
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

  ... a další (počet diskutujících: 2)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Veletrhy Brno, a. s.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933