Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Konečně technický sešit do kterého radost pohledět! Nezabývá se jen neustálými novinkami ale tím základním! Jak všechny ty nové věci upevnit. A samozřejmě zase dle nějakých pravidel, norem a s pohledem na strávený čas a investované peníze. Možná to ...
  • Víme, že spotřebiče by neměly být připojeny na jeden obvod tak, aby jejich celkový výkon překročil kapacitu obvodu, jinak může dojít k jejich odpojení z důvodu přetížení. Některé domácí spotřebiče, jako je pračka, sporák nebo myčka nádobí, vyžadují ...

MSV 2019 letos inspiruje, jak svůj byznys digitalizovat!


Document Actions
MSV 2019 letos inspiruje, jak svůj byznys digitalizovat!
Skutečnost, že se Strojírenský veletrh pojí s ozubeným kolem, je patrné již z jeho loga. Ovšem s vývojem technologií nejde jen o novinky soustrojí, ale spíš o celkovém nasazení, užití, ovládání a propojení s dalšími systémy. Proto se nenechme zmást představou o odpadajících špónách a vůni strojních maziv. Dnešní trendy efektivity výroby spočívají ve volbě použitého software a třeba nejvyššího využití výrobních kapacit. V letošním roce vzniká na ploše brněnského výstaviště nový projekt Digitální továrna 2.0!
Miroslav Minařík, ze dne: 25.06.2019


Letos se MSV 2019 zaměřuje za digitalizaci procesů výroby
Jde již o šedesátý první ročník Mezinárodního strojírenského veletrhu v Brně. Samozřejmě ukáže poslední novinky a trendy v oblasti průmyslových technologií, ovšem kromě toho také představí fenomén digitální továrny. Kdo si nedovede digitální továrnu představit, bude mít jedinečnou příležitost.

MSV 2019 se uskuteční
od 7. do 11. října 2019

Brněnské výstaviště očekává opět kolem 1 600 vystavujících firem a nejméně 80 tisíc odborně zaměřených návštěvníků. Pro ty se chystá nová prezentační část veletrhu. Novinka se skládá ze dvou úrovní. Tradiční veletržní expozice a s nimi související dějiště digitálních metod, Digitální továrnu 2.0.




Co je Digitální továrna 2.0
O aktivitě Průmysl 4.0 se informace dozvídáme již čtyři roky. S postupným vývojem se objevují stále častější otázky směrem k praktickým krokům, jak využít myšlenek budoucnosti k vylepšení současného byznysu. Proto je v plánu nový veletržní koncept. Digitální stezka vás provede základními pojmy Digitální továrny 2.0. Pokud vás jakákoliv část zaujme, budete mít možnost jít do podstatně větší informační hloubky.  Oblasti, které očekávejte budou mechatronika, elektromobilita, kryptobezpečnost nebo nové formy vzdělávání.


Zdeněk Havelka


Zmiňovanou Digitální stezku
budou tvořit tematické ostrůvky. U těch se návštěvník může v případě specifického zájmu zastavit. Ne vždy musí umělá inteligence, blockchain, inteligentní robotika a mechatronika, elektromobilita, kryptobezpečnost oslovit každého. Na Digitální stezce si budete moci vybírat!

Elektrika.TV bude letos vše přenášet do mobilních zařízení
Součástí expozice Digitální továrna 2.0 v pavilonu A1 bude akční pódium určené pro Kyberudálosti – přednášky, prezentace, kulaté stoly a diskuse. Osvědčený model živého vysílání, který realizujeme již od roku 2012 letos vylepšíme a vše budete moci sledovat i na sdíleném videostreamu Elektrika.TV.

Co vše bude před kamerou k vidění?
Přestože se hrubý scénář připravuje již dnes, to, co vše se odehraje na našem pódiu, se dozvíme včas před samotnou akcí. Záleží i na vystavovatelích a odborných návštěvách. Připravujeme se na zjištění a komunikaci všech častých neznámých či těžko pochopitelných oblastí nového věku. Máme velikou výhodu. Soustřeďujeme kolem sebe specialisty už dvacátý první rok!



Vladimír Mařík


Máte k tématu digitální budoucnosti co říci?
Ať již kladného nebo negativního? V každém případě nás to v redakci zajímá. Budeme rádi za váš vstup před mikrofonem, kamerou nebo třeba pouze anonymně na záznamníku. Pokusíme se nalézt relevantní odpovědi!
Ozvěte se nám na 773 123 100!
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 3)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
Veletrhy Brno, a. s.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Veletrh průmyslových technologií s více než šedesátiletou historií, potvrdil svůj význam pro odborníky z celého světa. Přivítal 1312 firem z 43 zemí, což jasně podtrhlo jeho mezinárodní povahu. Digitální továrna 2.0 zdůraznila klíčová témata spojená s digitalizací a proměnami v podnikání a výrobních procesech. Veletrh nebyl jen expozicí exotických strojů, ale střediskem hlubších technických diskusí a sdílení zkušeností. Vrcholným okamžikem byla po mnohé technologická párty Industry Night, což znovu vyvolalo otázku, zda taková setkání mohou být nahrazena videokonferencemi. Mezinárodní účast byla významná, ačkoli některé tuzemské značky zůstaly v pozadí. Zazněla důležitost digitalizace pro zvyšování produktivity, nikoliv náhradu lidí. A doprovodný program? Ten tvořil to správné koření, díky kterému se tento veletrh pyšní návštěvností.
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933