Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: MSV: Balicí linka (Packaging live) (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 29.11.2012
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

MSV: Balicí linka (Packaging live)


MSV: Balicí linka (Packaging live)
Balicí linky a stroje, dnes a denně urychlují práci s odbavením produktů mnoha firem. Jedna taková linka byla k vidění i na MSV 2012 v pavilonu A2. Plně funkčnímu schématu balení do sáčků a krabic, nechyběly ani značící technologie pomocí čárových kódů nebo bankovní služby.
Tým portálu Elektrika, ze dne: 29.11.2012



Vertikální balicí stroj ST560 je určen k vícenásobnému balení do malých jednoporcových sáčků (stickpacky) na jeden pracovní cyklus. Lze na něm balit prakticky vše, od prášku, přes granule, až po krystalické a drobné kusové produkty, tekutiny a tuhé pasty. Objemové dávkovače přesně nasypou, či nalijí množství, které má být zabaleno. Jednotlivé sáčky jsou dopravovány dále dopravníkem, do zásobníku druhého balicího stroje, kterým je plně automatizovaný krokový hadicový balící stroj M250. Slouží pro balení různých produktů do sáčků. Může být vybaven několika druhy dávkovačů, podle zvoleného druhu baleného zboží. V tomto případě je dávkovač nahrazen dopravníkem, který dopravuje stickpackové sáčky do balicího stroje.

Součástí linky jsou roboty, značící technologie, ovinovací stroje nebo stroje pro výplň vzduchovými polštáři.

Projekt Packaging Live je interaktivním doprovodným programem Mezinárodního strojírenského veletrhu. Poprvé byl spuštěn v roce 2010 na veletrhu Embax/Salima, kde se letos opakoval a pro velký zájem byl také prezentován na Mezinárodním strojírenském veletrhu v roce 2010 a 2011.

TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.