Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: MOFLASH KLAXON: Přehledový katalog signálních prvků (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 31.01.2013
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

MOFLASH KLAXON: Přehledový katalog signálních prvků


MOFLASH KLAXON: Přehledový katalog signálních prvků
Signalizace je v elektrotechnice jedním ze základních prvků instalace. V domovních aplikacích nám zapnutý obvod zpravidla signalizuje sám spotřebič. V průmyslu, ale také i v některých domovních případech je nutné stavy zařízení signalizovat jiným optickým nebo zvukovým výstupem. Pro ty, kteří takové situace řeší je tento technický sešit dobrou alternativou ...
Jaroslav Borovec, ze dne: 31.01.2013




Signální prvky jsou logickým následovníkem různých čidel a senzorů. Pokud tedy instalujeme třeba koncové spínače, pak s největší pravděpodobností bude jejich stav signalizovat nějaké zařízení. Například houkačka nebo maják.



v technickém sešitě vydaným distributorem Schmachtl nalezneme v části značky MOSFLASH signální LED svítidla, více funkční majáky, vícebarevné svítidla, záblesková svítidla, svítidla s trvalým svitem, piezoelektrické bzučáky, elektronické vícetónové sirény, signální houkačky, pneumatické houkačky.



V další části, která pokračuje značkou KLAXON, objevíme produkty především vydávající zvuk. Elektronické vícetónové sirény, sirény s  reprodukcí hlasu, motorové sirény ale také signální LED svítidla nebo také třeba signální xenonová záblesková svítidla.



Popisky jsou jednoduché. Očekávejte fotografii, kótovaný náčrtek, základní vlastnosti a tabulku s technickými daty jednotlivých typů. Pro toho, kdo bude listovat odpředu, přidávám upozornění, že legenda symbolů je na předposlední stránce obalu.



Závěr:
Zprvu jsem si myslel, že tento sortiment je pro domovního elektroinstalatéra příliš průmyslový. Z omylu mne vyvedl kolega, který právě tyto značky používá v některých instalovaných EZS. Tento sešit tedy přivítá nikoliv pouze projektant, ale tedy i dodavatel zabezpečovacích systémů, které třeba nejsou v projektu přesně specifikovány.


POKUD PRACUJETE V OBORU,
máte možnost si o tento katalog zažádat
níže uvedeným formulářem!
TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.