Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Modelování činnosti aktivního hromosvodu (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 13.01.2015
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Modelování činnosti aktivního hromosvodu


Modelování činnosti aktivního hromosvodu
Vědecká fakta o aktivních ochranách před elektrostatickou energií a modelování činnosti aktivního hromosvodu. O tom s námi na AMPERu 2014 hovořili Pavel Fiala a Dušan Nešpor z FEKT VUT. Co je vlastně elektrostatický výboj a jak a kdy vzniká? Co se v této oblasti skrývá za pojmem model a jak se liší stochastické a rázově impulzní modely? A jak na základě pokusů ze zkušeben nejlépe navrhovat ochranu před bleskem? Sledujte tento článek s videoklipem.
Tým portálu Elektrika, ze dne: 13.01.2015



Jak funguje aktivní hromosvod a za jakých podmínek ho využívat? Sledujte tento rozhovor. Níže uvedenou stopáž využijte pro posun k žádanému tématu.


Krátce o FEKT VUT
Vysoké učení technické v Brně (VUT) je druhou největší a druhou nejstarší technickou univerzitou v České republice. Univerzita byla založena v roce 1849 a se zaměřením na technické, zemědělské a obchodní obory. První elektrotechnické disciplíny byly na technické univerzitě vyučovány již od roku 1905. Od roku 1959, kdy byla založena samostatná fakulta energetická, následně transformovaná na Fakultu elektrotechnickou, úspěšně dokončilo inženýrské studium na této fakultě přes 22.000 absolventů. V oblasti výzkumu a vývoje je fakulta velmi úspěšnou institucí, kde se jí daří přicházet s velmi inovativními výstupy vědeckého bádání, které jsou oceňovány i na mezinárodních fórech a v rámci mezinárodních projektů a konsorcií. Výzkumné týmy složené ze zaměstnanců fakulty i nadaných studentů, pracují na celé řadě projektů financovaných jak z tuzemských státních i privátních zdrojů, tak i z významných evropských i zámořských institucí.
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.