Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

Mikroprocesorová jednotka LOVATO pro řízení záložních zdrojů


Document Actions
lov_prg_1m.jpg
V letošním roce se na trh dostává ve své třídě unikátní přístroj- mikroprocesorová jednotka Lovato RGK60 určená k řízení motorgenerátorů. Jedná se o přístroj, který monitoruje stav sítě a řídí......
Tým portálu Elektrika, ze dne: 6.12.2002
reklama

RGK60 : Mikroprocesorová jednotka LOVATO pro řízení záložních zdrojů

V letošním roce se na trh dostává ve své třídě unikátní přístroj- mikroprocesorová jednotka Lovato RGK60 určená k řízení motorgenerátorů. 
Jedná se o přístroj, který monitoruje stav sítě a řídí automatické přepínání na záložní motorgenerátor. Sleduje všechny jeho parametry a podává alarmová hlášení. Umožňuje záznam dat, standardní komunikaci v počítačové síti nebo přes GSM modem. Kompletní měřicí systém uživateli nabízí např. údaje o napětí, proudu, účiníku, zdánlivém výkonu, činném výkonu, jalovém výkonu, činné energii, jalové energii, frekvenci, napětí baterie, tlaku oleje, teplotě vody, úrovni množství paliva, počitadlu hodin provozu, hodin údržby, počtu startů a procentu úspěšných startů motorgenerátoru.

Jednotka RGK60 obsahuje v jediném typovém provedení: univerzální napájecí vstup (12VDC nebo 24VDC z baterie), 20 digitálních vstupů/výstupů, 3 analogové senzorové vstupy, kompletní sadu digitálních a analogových vstupů pro řízení rozběhu, široký rozsah 3f napěťových a proudových vstupů a port  RS-232.

RGK60 může být doplněno kartou RGKX01, která obsahuje: hodiny-kalendář se zálohovacím kondenzátorem , izolovaný port RS-485 a dva digitální výstupy.

Pro jednoduché nastavení parametrů prostřednictvím PC slouží software RGKSW10 dodávaný na CD-ROM společně s propojovacím kabelem. Další variantou je software RGKSW20, který obsahuje RGKSW10 a umožňuje navíc shromažďování dat a alarmů z více jednotek RGK připojených přes síť k centrálnímu počítači přes RS485. Přístup k nastavení je chráněný heslem.

Pro vizuální komunikaci s obsluhou je určen velký grafický LCD displej. Právě díky své nadstandardní velikosti umožňuje současné zobrazení většiny parametrů. Ke snazší orientaci je navíc k dispozici funkce on-line help. Bezprostřední ovládání se děje pomocí velkých srozumitelně  označených kláves.

Nastavení parametrů je jednoduché. Základní navigace je řešena v přehledných menu (např. menu utilit, hlavní menu, menu baterie, menu rozběhu motoru, menu řízení motoru, řízení sítě, řízení generátoru, ochrana generátoru, test a údržba, komunikační port, programovatelné vstupy, …).

Kromě toho je u každého parametru hlášení s popisem, jak ho použít. Nastavení lze provádět buď přímo na přístroji nebo na počítači s výše uvedeným softwarem RWKSW10. 

Vedle monitorování a řízení obsahuje jednotka i řadu ochranných a jistících funkcí: 
podpětí, přepětí, asymetrie, sled fází, max. a min. frekvence, ochrana proti zkratu a přetížení.

GHR 15  15kVA
GHR 30  30kVA
GHR 40  40kVA
GHR 60  60kVA
GHR 75  75kVA
GHR 100  100kVA
GHR 140  140kVA
GHR 160  160kVA
GHR 220  220kVA
GHR 250  250kVA
GHR 270  270kVA
GHR 300  300kVA
GHR 350  350kVA
GHR 375  375kVA
GHR 400  400kVA
GHR 440  440kVA
GHR 480  480kVA
GHR 500  500kVA

Pro uživatele, kteří dají přednost kompletnímu řešení řízení záložních generátorů se dodává sestava rozvaděče pod typovým označením GHR pro výkony generátorů 15 až 500 kVAr.

 

Rozvaděč obsahuje řídící jednotku RGK60 a další spínací a jistící prvky , včetně automatické nabíječky baterií. Je zde možnost manuálního spuštění i dálkového řízení a monitorování, měření napětí, proudů, výkonů sítě a generátoru. Rozvaděč lze přizpůsobit požadavkům uživatele změnou parametrů, případně i změnou konfigurace použitých přístrojů.

 

Pravidelný sobotní přehled novinek a bonusů
z celého portálu Elektrika získáte přihlášením

 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
Lovato, spol. s r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
... české zastoupení firmy DEHN + SÖHNE každé dva roky vždy k příležitosti veletrhu Amper vydává zkrácený český katalog svých výrobků. Opravdovou lahůdkou je druhá kapitola tentokrát žlutá, tedy Yelow/Line ...
V současné době platí povinnost nechat certifikovat každý rozvaděč, ať už se jedná o malou rozvodnici s jedním modulem nebo velký průmyslový rozvaděč. Neustálým bodem diskuzí mezi odbornou veřejností je pak spor o této povinnosti u malých domovních rozvaděčů, které se prakticky skládají z již certifikovaných komponentů. Přeptali jsme se tedy přímo konkrétních řemeslníků, jaký je jejich názor ...
V dnešní době už není žádnou výjimkou, pokud ovládáte svá zařízení pomocí mobilního telefonu. Společnost ABB s.r.o. v loňském roce uvedla na trh řadu těchto přístrojů a v letošním roce došlo k jejímu rozšíření. Jaké zahrnuje novinky a aplikace, čtěte zde ...
DALŠÍ FIREMNÍ ODKAZY
Orientace v ochranách proti přepětí není v dnešní době nové ČS EN 62 305 zrovna snadná. Česká značka OEZ vydává aplikační příručku se základními informacemi pro projektování ochran proti přepětí. Z oblasti elektromagnetické kompatibility toho bylo již napsáno hodně. Ovšem od každého výrobce se očekává ...
Proudové chrániče prakticky (archivní premiéra). Sledujte, nebo si jen poslechněte premiéru archivního záznamu přednášky Jana Krejčího z posledních Odborných seminářů OEZ 2019, kdy jsme se měli možnost setkávat osobně. Co v této dobře připravené přednášce zaznělo? Jaké typy proudových chráničů používáme? Jak souvisí nasazení proudových chráničů s ČSN, které vstoupily v platnost v roce 2018. Popis a důvody nasazení více chráničů v rodinném domě a dozvíme se také o ...
Univerzálnost a efektivnost, spolu s velmi kompaktním provedením jsou hlavními přednostmi nového programovatelného mikro-PLC Simatic S7-1200 od společnosti Siemens, který lze využít pro široké spektrum aplikací. Čím se odlišuje od předchozích modelů a co nového dokáže nabídnout?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933