Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: MIKROEXPO 2021 v Uherském Hradišti v plné parádě (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 21.07.2021
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

MIKROEXPO 2021 v Uherském Hradišti v plné parádě


MIKROEXPO 2021 v Uherském Hradišti v plné parádě
Po patnáctiměsíčním půstu jsme opět s kamerou na výstavě! Není sice svým obsahem našeho oborového zaměření, ale určitý přesah existuje. Datové sítě LAN a WAN se nás všech profesně dotýkají více, či měně také. Proto i na této události, přestože účast byla nižší, bylo o čem diskutovat. Od té doby, co instalační elektrotechnika přijala divizi MaR za vlastní a říká jí systémová (nebo slabomyslně chytrá) elektroinstalace, přibyl pro progresívního elektrotechnika další znalostní přesah. A jeho součástí je alespoň základní orientace v datařině. O co tedy v Uherském Brodě letos šlo?
Miroslav Minařík, Tým portálu Elektrika, ze dne: 21.07.2021



Pokud někoho nenapadá souvislost výstavy pro ISP (Internet service provider) respektive pro poskytovatele internetového připojení, pak je opravdu velice blízká. Z mého pohledu svět IT a svět instalační elektrotechniky mají vzájemný určitý přesah. Sice netuším, co říkají ajťáci o práci silnoproudařů v datařině, za to hodnocení některých výkonů ajťáků, třeba na střechách domů, znám docela dobře :-)

Vyrazili jsme do Uherského Hradiště s Covid pasy a samozřejmě respirátory ...



Dne 14. 7. 2021 Uherské Hradiště. V kongresovém sále Klubu Kultury proběhl další ročník MicroEXPO, mezinárodní akce z oblasti telekomunikací a systému Mikrotik. Pozornost byla určena především pro ISP a pro hobby uživatele i profi ajťáky.



Pro větší náhled kliknout!


Událost podobná dávným akcím pořádaných Omnisem Olomouc (ELEKTRA) v oblasti instalační elektrotechniky nebo stavebnictví (Stavotech). Jádrem setkání jsou výrobci, obchodníci, technici, koncoví spotřebitelé a tématicky související workshopy. U akcí této velikosti a úzkého zaměření jsou typická místa pořádání. Ty jsou totiž volena obvykle mimo obvyklé veletržní plochy. 



Pro větší náhled kliknout!



Co bylo k vidění?

Pro koncové spotřebitele:
Skylink.cz, Sledovanitv.cz, IP kamery (interiér/extriér) Imou ...  

Pro techniky:

Páteřní konektivita Fast Communication, praktické workshopy Alternitivo, switche, routery a firewally Huawei, síťová řešení Dataretention.cz, vyřizování žádostí o existenci sítí CHNLinvest.cz, síťové prvky TP-link, informační systém pro telko/isp Mango.cloud/isp, CETIN provozovatel telekomunikační sítě, IPTV Kuki.cz, výstavba telekomunikační infrastruktury BTSsupport.cz, mikrovlnné rádioreleové spoje Summitd.cz, protahovací a odvíjecí systémy www.SpinaciTechnika.cz, vyjadřovací portál Netstork.globema.cz, nářadí Makita.cz, síťové prvky a přístroje IMKCOpower.sk, komunikační zařízení Grandstream, nejen datová konektivita VanCo.cz, síťová a bezdrátová řešení AIRcom.cz, systém pro správu sítí ISP CF-control.cz.  

Tato akce se konala pod záštitou certifikovaných trenérů Mikrotik, trenéři Kryštof Klíma a Jaromír Lienert (JALI).
 

Jaký by měl být přechod do normálu? Tedy z virtuálního prostředí do skutečného. Do původních kolejí se málo co vrací a pokud ano, pak obvykle ne na dlouho.


TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.