Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...

Microsoft o procesech v KOPOSu Kolín ...


Document Actions
Microsoft o procesech v KOPOSu Kolín ...
Víte, jak v našem oboru, dobře známém kolínském KOPOSu digitalizovali výrobní procesy? Pokud se zamýšlíte, jak má asi tento výrobce zpracované procesy, pak vám rozhovor s výrobním ředitelem a realizátorem nové digitální strategie mnohé prozradí. Po popisu stávající situace výrobních provozů si dokážeme jen s těží představit, že by se někdo snažil být konkurenceschopný s konvenčními postupy minulého tisíciletí. Bez nadsázky lze říci, že mají výrobu "v kapse" ...
Tým portálu Elektrika, ze dne: 14.02.2020
reklama


Pro upřesnění živého rozhovoru Michala Horáčka (Microsoft) s Michalem Kutilem (Plantyst) o digitalizaci výrobních procesů, jsme natočili krátkou reportáž přímo s výrobním ředitelem Jaroslavem Malým (KOPOS Kolín).

Jaroslav Malý popisuje výhody nové technologie sledování a také předchozí způsoby komunikace a řízení. Následně Michal Horáček rozebírá podrobnosti digitálního řešení s Michalem Kutilem. Vysvětluje zadání a důležitá kritéria pro úspěšné dosáhnutí zamýšleného cíle. Z jeho výpovědi jasně vyplývá, že i dodavatel řídícího systému musí pochopit výrobní sekvence se všemi souvisejícími operacemi.

Samozřejmě nemusí být digitalizace vždy přínosná pro všechny účastníky výroby. Dokáže totiž v mnohých případech monitorovat a vyhodnocovat mnohem více. Přičemž nemusí jít vždy o složité výpočty a nasazená technická zařízení. Pokud totiž stoprocentně zaznamenáváte všechny zásadní plánované úkony, pak jejich následné vyhodnocení odhalí i detaily nečekaných výkyvů.

Další co zaznělo, byl fakt, že se řešením nemusí nutně obměňovat stávající (analogová) výrobní zařízení. Důležité je také skutečnost, že není nutné, aby stávající obsluhující personál "maturoval" z nových dovedností práce s novou technikou, přičemž je vše nastaveno tak, aby se případná poznámka směnného pracovníka dostala v pravý čas na pravé místo. 


To byl malý pohled pod pokličku nových výrobních procesů v KOPOSu Kolín ...

Více videozáznamů KOPOSu Kolín zde!
Více videozáznamů z živého vysílání Microsoft DAY 2019 zde!
Technické poklady produktů KOPOS pro navrhování a instalaci naleznete k prohlížení a prohledávání zde!
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
KOPOS Kolín a.s.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Pokud dnes uslyším Dubaj, představím si horko, písek a arabský svět. Jak může vypadat taková elektroinstalace v islámském podání? Chodí se někdo přezkušovat z vyhlášky 50? Co bezpečnost, hygiena a výdělky? A mnoho dalších otázek jsme měli před cestou do Arabských emirátů. Náš cíl byl staveniště mrakodrapu! Kdo staví šejkům mrakodrapy v Dubaji?
Elektroinstalační krabice do zateplení a montážní deska do zateplení vyráběné v Koposu Kolín přinášejí konkrétní řešení elektroinstalace při dodatečném zateplování fasád, které na trhu chybělo. Více informací o těchto produktech naleznete zde ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933