Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Microsoft o procesech v KOPOSu Kolín ... (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 14.02.2020
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Microsoft o procesech v KOPOSu Kolín ...


Microsoft o procesech v KOPOSu Kolín ...
Víte, jak v našem oboru, dobře známém kolínském KOPOSu digitalizovali výrobní procesy? Pokud se zamýšlíte, jak má asi tento výrobce zpracované procesy, pak vám rozhovor s výrobním ředitelem a realizátorem nové digitální strategie mnohé prozradí. Po popisu stávající situace výrobních provozů si dokážeme jen s těží představit, že by se někdo snažil být konkurenceschopný s konvenčními postupy minulého tisíciletí. Bez nadsázky lze říci, že mají výrobu "v kapse" ...
Tým portálu Elektrika, ze dne: 14.02.2020



Pro upřesnění živého rozhovoru Michala Horáčka (Microsoft) s Michalem Kutilem (Plantyst) o digitalizaci výrobních procesů, jsme natočili krátkou reportáž přímo s výrobním ředitelem Jaroslavem Malým (KOPOS Kolín).

Jaroslav Malý popisuje výhody nové technologie sledování a také předchozí způsoby komunikace a řízení. Následně Michal Horáček rozebírá podrobnosti digitálního řešení s Michalem Kutilem. Vysvětluje zadání a důležitá kritéria pro úspěšné dosáhnutí zamýšleného cíle. Z jeho výpovědi jasně vyplývá, že i dodavatel řídícího systému musí pochopit výrobní sekvence se všemi souvisejícími operacemi.

Samozřejmě nemusí být digitalizace vždy přínosná pro všechny účastníky výroby. Dokáže totiž v mnohých případech monitorovat a vyhodnocovat mnohem více. Přičemž nemusí jít vždy o složité výpočty a nasazená technická zařízení. Pokud totiž stoprocentně zaznamenáváte všechny zásadní plánované úkony, pak jejich následné vyhodnocení odhalí i detaily nečekaných výkyvů.

Další co zaznělo, byl fakt, že se řešením nemusí nutně obměňovat stávající (analogová) výrobní zařízení. Důležité je také skutečnost, že není nutné, aby stávající obsluhující personál "maturoval" z nových dovedností práce s novou technikou, přičemž je vše nastaveno tak, aby se případná poznámka směnného pracovníka dostala v pravý čas na pravé místo. 


To byl malý pohled pod pokličku nových výrobních procesů v KOPOSu Kolín ...

Více videozáznamů KOPOSu Kolín zde!
Více videozáznamů z živého vysílání Microsoft DAY 2019 zde!
Technické poklady produktů KOPOS pro navrhování a instalaci naleznete k prohlížení a prohledávání zde!
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
KOPOS Kolín a.s. - Havlíčkova 432, Kolín IV. - 321 730 111 - kopos@kopos.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.