Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Využití infračervených kamer pro systémy strojového vidění (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 18.09.2014
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Využití infračervených kamer pro systémy strojového vidění


Využití infračervených kamer pro systémy strojového vidění
Systémy strojového vidění pracující ve viditelném spektru mají svá omezení. Infračervené kamery oproti tomu dokáží rozlišit teplotu i rozdíly mezi materiály, proto je lze využít například u nanášení průsvitného lepidla na sklo nebo při práci se světelnými vlákny. Jak postupovat při výběru infračervené kamery? Jak se liší ceny těchto kamer oproti cenám kamer pracujících ve viditelném spektru? O tom s námi na AMPERu 2014 hovořil Juraj Devečka ze společnosti Micro - Epsilon.
Tým portálu Elektrika, ze dne: 18.09.2014



Vyhodnotili jste, že klasická kamera pracující ve viditelném spektru vám nestačí a využily byste kameru, která vidí teplo? Juraj Devečka na AMPERu 2014 prozradil, jak probíhá výběr a testování kamery pro systémy strojového vidění. Níže uvedenou stopáž využijte pro posun k žádanému tématu.



Krátce o společnosti Micro - Epsilon

Společnost Micro - Epsilon nabízí snímače pro měření vzdálenosti, polohy a profilu, infračervené teploměry a kamery pro bezdotykové měření povrchové teploty, snímače pro detekci barev, průmyslové endoskopy, stejně jako systémy pro měření rozměrů a zjištění vad. Na trhu působí již více jak 40 let.
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.