Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Něco málo z mé praxe. O elektroinstalačních pancéřových trubkách jsem se toho na střední škole moc nedozvěděl. Občas nějaká zmínka nebo vylistováno v technickém katalogu. Ony pancéřové trubky už asi nejsou tak frekventované jako kdysi. Za to jako ...

merXu úspěšně mění tradiční distribuční modely B2B


Document Actions
merXu úspěšně mění tradiční distribuční modely B2B
Elektronický obchod za posledních deset let zcela změnil léta zažité tradice spotřebitelského nakupování. Obchodování mezi podnikajícími (B2B) je ovšem dost odlišná a složitější. S nadsázkou můžeme tvrdit, že se o dobytí svatého grálu B2B snaží mnoho různých aktivit. Mezinárodní online platforma merXu rozšiřuje alternativu obchodování mezi podnikajícími kromě mnohých dalších oborů, také do oblasti elektrotechniky. Co je cílem tohoto řetězce? Jak se přes něj prodává a nakupuje?
Komerční sdělení, ze dne: 21.02.2022


Instalační firmy aktuálně ještě více než v minulosti trápí nedostatek materiálů, který vede k dalšímu růstu jejich cen. Jednou z hlavních příčin zdražování je především růst cen energií, které vede ke snaze koncových zákazníků o nezávislost na dodávkách energií, stejně jako o úsporu financí za spotřebovanou elektřinu. Tato situace staví řadu firem do složité situace.  Některé menší firmy jsou vlivem těchto faktorů nucené své projekty odložit nebo dokonce zrušit.

Stojíme před mnoha velkými výzvami, které v kombinaci mohou vytvářet hodně náročné podnikatelské prostředí. Právě proto bychom se ale měli soustředit na to, co můžeme ovlivnit. Schopnost firem změnit zažité způsoby fungování a najít nové dodavatele, rozhoduje o jejich budoucnosti. Už dávno není potřeba se soustředit pouze na lokální dodavatele. Jak běžné je dnes nakupovat spotřební elektroniku, nebo potraviny online, tak běžné je zajišťovat si materiál na internetu. Nákup materiálu za lepší cenu, se projeví do budoucna na konkurenceschopnosti firem.



Řešením problematiky rostoucí cen vstupů, tak může být mezinárodní online tržiště pro firmy a živnostníky merXu, které má za sebou první rok úspěšného fungování. Vzniklo právě v reakci na  trendy a potřeby trhu. Dává výrobcům, distributorům a velkoobchodníkům možnost začít okamžitě obchodovat v mezinárodním měřítku. Nejvíce se zde obchoduje právě se elektroinstalačním materiálem, nářadím, solárními panely, ale i se stavebním materiálem. Produkty pro své podnikání zde najde prakticky zástupce z každého oboru. Novinkou jsou v letošním roce služby pro firmy. Nabídka roste, tak jak se registrují firmy, které zde obchodují. Merxu chytře využilo mezery na trhu a zažívá raketový růst. Je prakticky jediným místem, kde mohou firmy mezi sebou obchodovat v mezinárodním měřítku online.

Cílem merXu je především nabídnout prodejcům nespotřebního zboží možnost začít ihned obchodovat online bez nutnosti investic do vlastního e-shopu a získat tak okamžitě nové zákazníky v celém regionu Evropy, dokonce bez jazykových znalostí, či vyřizování složité legislativy.

V regionu střední a východní Evropy je stavebnictví nejméně digitalizovaný obor. Většina businessu probíhá tradičním způsobem přes distributory či napřímo s výrobci. Online prodej ve stavebnictví tvoří jen zlomek. Mezinárodní obchodní platforma merXu.com mění uvažování firem a pokračuje  v posunu práce do digitálního prostředí.



Prodej prostřednictvím merXu zjednodušuje každodenní práci obchodníků, což je pro prodávající velmi atraktivní. Tržiště je dostupné na webových stránkách www.merxu.com a jeho použití je v současné době zcela zdarma, jak pro registraci, tak provádění transakcí.

Online tržiště merXu je navržené výhradně pro profesionály, tzn pro malé i střední firmy a živnostníky, ale  i pro velké společnosti. Primárně je zaměřeno na dodavatele a subdodavatele ve stavebnictví, developery, instalační společnosti a další. Více než polovina transakcí je přeshraničních, čemuž pomáhá podpora ze strany merXu, stejně jako doprava zdarma pro všechny objednávky uskutečněné na tomto online tržišti pro firmy.

Přes merXu je možné
dokonce vyjednávat cenu, podmínky transakce i detaily zakázky přímo s prodávajícím partnerem. Veškerá komunikace se automaticky překládá do jazyků komunikujících stran, což pomáhá prolomit i případnou jazykovou bariéru.

Nakupujícím se tak otevírá obrovská síť nových partnerů. Materiál i vybavení firmy mohou nyní nakupovat stejně pohodlně a efektivně jako vánoční dárky, bez nutnosti fyzické návštěvy prodejny, což je v době omezení obrovským benefitem. Nákup probíhá online, přímo od výrobců a prodejců po celé Evropě. Materiál na merXu tedy nakoupíte za cenu jako v Polsku a v německé kvalitě. Obchodování na tomto mezinárodním tržišti je bezpečné, protože každý subjekt je při registraci ověřen. Firmy tak mohou navazovat nové dodavatelské řetězce a posouvat svůj byznys dál a růst i v nejisté době zdražování.



O tom která firma dnes přežije, nebo dokonce bude profitovat, rozhoduje především schopnost zajistit si materiál a snížit cenu vstupů. Některé samozřejmě ovlivnit nelze. Co změnit můžeme, je adaptovat podnikání na novou situaci a využít trendů ve společnosti. Cena a rychlost dodávky získává na důležitosti. Současná doba online obchodování přeje. Je rychlé, bezpečné a pohodlné.

Velkým bonusem
obchodování na merXu  je doprava zdarma pro všechny objednávky uzavřené na merXu a zanedbatelný není ani program pro věrné partnery - zpětný bonus za pravidelné nákupy, kdy může nakupující opakovaně získat až 44.300,- Kč za své nákupy zpět.

Vyzkoušejte sami jak se obchoduje na ...


 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 2)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Merxu s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933