Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Měřicí přístroje a regulace pro řízení výrobních procesů LUMEL (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 25.10.2021
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Měřicí přístroje a regulace pro řízení výrobních procesů LUMEL


Měřicí přístroje a regulace pro řízení výrobních procesů LUMEL
Otvírám technický materiál s nápisem KATALOG na úvodní stránce. Měřením a regulací se zabývám už nějaký rok a zajímalo mě, co se dozvím o sortimentu v této oblasti dodávaném společností Eximus. Samozřejmě jsou nejrychlejší internetové stránky, ale u katalogů očekávám stručné, přesné zaměření s podstatnými detaily a nezbytnými souvislostmi. Ovšem k mé představě je k dispozici pouhých 32 stránek. Co užitečného se dozvíme?
Filip Horáček, ze dne: 25.10.2021



Na druhé stránce nacházím informace, které zaručeně vůbec nikoho nezajímají. Takový typ textů sem nepatří vůbec nebo někam nakonec, kam se třeba už nedočteme. Katalog určený technikovi potřebuje v úvodu opravdu zcela jiná sdělení. Ovšem něco podobného je i na zadní straně. Nenašel jsem datum vydání katalogu, proto označení NOVINKA nad přístrojem může být klidně už dávno zavedená položka.



Pro více detailů kliknout!

Co nabízí obsah v úvodu?




Pro více detailů kliknout!


Jaké jsou detaily provedení katalogu?
Nevím proč mi to spíš připomíná power pointovou prezentaci, u které nechybí doprovodné mluvené slovo. Hlavním sdělením jsou přehledové tabulky přístrojů s parametry v matici a o kousek níže jsou uvedena schémata použití. Pro rychlou orientaci mezi typy, dostupnými funkcemi přístrojů je to OK,


Pro více detailů kliknout!


Analogové měřicí přístroje ve mě vzbudili vzpomínky na staré rozvodny. Stručná zmínka o proudových měřicích transformátorech nebo bočnících opět ve formě přehledových tabulek.

Tento informační materiál, než katalogem bych nazval spíše přehledem dodávaného sortimentu. Čtenář který o zveřejňovaných produktech nic neví, tak se to z tohoto sešitu podrobnosti o konstrukci a souvislostech opravdu nedozví. Na druhou stranu má Eximus slušnou www prezentaci, kde naopak nalezneme detailů podstatně více. Vypadá to, že se nad katalogy začíná smrákat. Alespoň v Blansku.

Celý katalog lze pohlížet zde v redakční knihovně!
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.