Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: MENNEKES: Průmyslové zásuvky a vidlice do celého světa (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 19.08.2008
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

MENNEKES: Průmyslové zásuvky a vidlice do celého světa


MENNEKES: Průmyslové zásuvky a vidlice do celého světa
V současné době je v průmyslových instalacích samozřejmostí společné umístění vývodů datových, silových, vzduchu, vody a technických plynů. Často je uchycení nejrůznějších kombinací řešeno různými způsoby na nejrůznějších svařovaných konzolách a podobně.Podívejme se, jaká rychlá, vzhledná a účelná řešení MENNEKES ve svém katalogu nabízí....
Tým portálu Elektrika, ze dne: 19.08.2008

Německou značku MENNEKES na českém trhu zastupuje společnost ELEKTRO-IMPORT JABLONEC.

Na 75ti stranách barevného katalogu naleznete bohatý sortiment zásuvek, vidlic, spojek v nejrůznějších provedeních - nástěnné, vestavné, ...

Stavebnicové rozvodnice AMAXX kromě barevného provedení mne v nabídce tohoto typu rozvodnic zaujal praktický software pro sestavení stavebnice dle požadavků.

Kompaktní rozvodnice 3KRAFT a AIRKRAFT:

3KRAFT rozvodnice, které nabízí řešení rozvodu elektrické energie, dat a stlačeného vzduchu. Je možné ji osadit třemi různými zásuvkami a vývodem stlačeného vzduchu. Tato rozvodnice pomůže v řešení rozvodů například v nejrůznějších dílnách, laboratořích a mobilních pracovištích.


 

AIRKRAFT  je vylepšenou variantou předchozího typu rozvodnice. S pomocí rozvodnice AIRKRAFT můžete vyřešit nejen rozvod dat, elektřiny, stlačeného vzduchu, ale navíc i osvětlení pracoviště díky integrovanému svítidlu v těle rozvodnice.


Pro agresivní prostředí je určena řada EverGUM v signální žluté barvě. Tato řada rozvodnic je určena do prostředí s agresivními pracovníky, nebo chemikáliemi.


Zásuvkové kombinace z nerezavějící oceli  jsou určeny pro prostředí, kde je vyžadováno zabezpečení proti neoprávněnému přístupu. V sortimentu nechybí také provedení pod omítku. Rozvodnice je možné doplnit o vývod vody s mrazuvzdorným ventilem.

StarTOP bezšroubové vidlice a spojky, TwinCONTACT bezšroubové zásuvky pro úsporu času při montáži a zajištění spolehlivosti spoje jsou vidlice, spojky i zásuvky dodávány v bezšroubovém provedení. Barevné kontakty jsou příslušně barevně označeny a pro kompletaci přístroje nejsou potřeba žádné nástroje. Výhodou bezšroubového připojení je bezúdržbový provoz, každý elektrikář zná spoustu poruch zařízení, kdy došlo k poškození kabelu v lepším případě, nebo k poškození samotného zařízení vlivem uvolněného šroubového spoje v zásuvce či vidlici. Svorky TwinCONTACT umožňují díky svému dvojitému provedení snadné paralelní propojení více zásuvek v kombinaci vedle sebe.


 

 Zajímavým doplňkem, který ocení spíše uživatelé, je páčka pro zvedání víčka jedním prstem.


 

Další zajímavosti sortimentu MENNEKES

VarioTop - úhlová vidlice s otočným krytem


 

RAPID - rychle instalovatelné CEE-přístroje. Pro uchycení zásuvky do panelu rozvodnice je třeba jen vytvořit kruhový otvor, do kterého je za pomocí matice zásuvka snadno uchycena bez použití šroubků a nářadí.


 

V sortimentu MENNEKES nechybí ani komponenty pro datové rozvody optickými vlákny, vidlice a zásuvky do výbušného prostředí a mnoho dalších zajímavých řešení naleznete v katalogu.

TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.