Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Staveništní mobilní rozvaděč (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 8.04.2003
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Staveništní mobilní rozvaděč


staroz2.jpg
Na Amperu 2003 představen otřesuodolný stavební "antoníček" holandského výrobce HELAF. Pokud bude vystavovatel do prezentovaného produktu mlátit kladivem, také si jej všimnete!
Tým portálu Elektrika, ze dne: 8.04.2003

Víme, že na staveništích prochází většina nářadí "ohněm". Staveniště je pro nářadí a pomůcky bojiště. Prověří naše nástroje, zda jsou opravdu hodny použití v montážních podmínkách. Mezi nářadí zařazujeme i stavební "antoníček", který si vozíme ze stavby na stavbu.

Na Amperu 2003 byl k vidění výstavní kousek, jehož vlastnosti byly mechanicky demonstrovány pětikilovým kladivem. Tento rozvaděč je výrobkem holandské společnosti HELAF, kterou v Česku zastupuje Erocomm.

Tyto rozvaděče se vyrábí ve dvou provedeních:

  Rozměr skříně: Výška nosného rámu: Barva skříně:
PICCOLO 380 x 225 mm 355mm černá
MULTI 450 x 390 mm 600mm černá

Skříně se vyrábí z nárazuvzdorného polytetylénu, nosný rám je FeZn pozinkované oceli. Erocomm uvádí stupeň krytí IP44.09, (kde označení .09 je dle EN 50 102). Rozvaděč je na první pohled otřesuodolný, zda je odolný před nenechavci, odnašeči, přemísťovači, již bezpečně tvrdit nemůžeme, ovšem pro nízkou hmotnost a tedy mobilitu může být tento problém jednoduše řešen.

Každý rozvaděč obsahuje polykarbonátové nárazuvzdorné okénko, za kterým jsou ukryty přístroje až do 12. modulů. Pokud si přejete takový rozvaděč, stačí napsat sestavu, jakou si přejete, české zastoupení vám vyhotoví cenovou nabídku.

TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.