Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Lze v podlažních krabicích OBO použít i přívod vody nebo stlačeného vzduchu? (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 2.05.2022
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Lze v podlažních krabicích OBO použít i přívod vody nebo stlačeného vzduchu?


Lze v podlažních krabicích OBO použít i přívod vody nebo stlačeného vzduchu?
Rozvody k finálnímu místu použití elektrických spotřebičů by měly být předmětem dobré rozvahy. Pokud se to zanedbá ve stádiu projektu, následně v praxi, jsou problémem viditelné kabely, které je minimálně dobré ochránit před poškozením. Sice velmi sporadicky, ale přece se objevuje dotaz na možnost jiných přívodů než elektrické energie. Například v univerzálních prostorách dílny, kde není rozmístění strojů známé nebo se technická zařízení často mění, bývají dotazy na přívody stlačeného vzduchu a v některých případech i vody. Je taková alternativa u OBO možná?
Tým portálu Elektrika, ze dne: 2.05.2022



Lze v podlažních krabicích OBO použít i přívod vody nebo stlačeného vzduchu?


Pro více informací kliknout!

Jiří Mráz odpovídá ...
Podlažní krabice jsou primárně určené a udělané na rozvod elektrické energie. To znamená, případně ještě data. Takže zásuvky ano. Systémový prvek jediný větší je zásuvka 400V, pětikolíková, kterou tam s jistým adaptérem lze vestavit. Ale další média jako voda, vzduch a další, vyžaduje nějaké speciální řešení. To znamená, že na to nemáme speciální prvky. Ale lze to udělat. Ale musí to být prvky od toho konkrétního média. Setkáváme se s tím dnes a denně v místech jako jsou showroomy, předváděcí centra, máme aplikaci i na pódiích při předvádění. Například ve Škodovce na jejich předváděcím pódiu pro auta. Tam mají do krabic zapojené mixážní pulty. Ale není to nikdy náš prvek, ale prvek toho konkrétního média, který tam dodávají.

... nebo si poslechněte originál zde ...











POKUD PRACUJETE V OBORU,
máte možnost si zažádat o aktuální
papírový katalog UFS od OBO BETTERMANN
NÍŽE UVEDENÝM FORMULÁŘEM!
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
OBO BETTERMANN s. r. o. - Modletice P.O.Box 96, Říčany u Prahy - 323 610 111 - info@obo.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.