Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: LUCIS, svítidla do interiéru (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 8.04.2022
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

LUCIS, svítidla do interiéru


LUCIS, svítidla do interiéru
Dodavatel svítidel, tedy pokud jeho dodávka nenásleduje pouze předem daný projekt, by měl mít velice slušný přehled o možnostech na trhu. Investor, pro kterého se provádí elektroinstalace v častých případech vůbec ještě neví, jaká svítidla bude chtít. Spoléhá se na výběr při návštěvě stavebního supermarketu. Existuje však i jiná cesta, předem konzultační. V takovém případě se šetří čas a zpřesňuje správná volba. Svítidla obsažená v tomto inspiračním materiálu patří právě do této skupiny. Podívejme se krátkým pohledem ...
Slávek Patera, ze dne: 8.04.2022



Často mě napadá, jak a jakými cestami se ke spotřebiteli dostane určité svítidlo. Pravděpodobně záleží na cestě, kterou investor zvolí. Pravděpodobně ta lidová bude, že sám navštíví stavební supermarket, vybírá, nakoupí a i sám instaluje. Opakem bych popsal komerční cestu, kdy se investor setká s architektem, projektantem, stavařem, dopředu si vše dohodne a dle návrhu existuje projekt. Ten se realizuje tak, že majitelé přichází do nového a "otočí" vypínačem. Při pohledu na katalog LUCIS bych odhadoval spíše druhou cestu ...


Pro více informací kliknout!

Otvírám katalog LUCIS v multilinguálním provedení, kde výrobce zdůrazňuje ručně foukané třívrstvé sklo, což potvrzuje mou domněnku sociálního zařazení svítidel.


Co lze v katalogu očekávat?
  • Závěsná svítidla
  • Stropní svítidla
  • Nástěnná svítidla
  • Stolní a stojanová svítidla
  • Způsob značení svítidel
  • Piktogramy
  • Lištový systém
  • Přehled materiálů a barev RAL
  • LED
  • Způsob značení svítidel




Pro více informací kliknout!

Jaké detaily o svítidlech v katalogu objevíme?
Na začátku každé kapitoly je obrázkový přehled ke snazšímu nalezení. V popisu detailů použití více jazyků spíše znepřehledňuje, leč uvedení šesti jazykových variant je v dnešní době pochopitelné. Dozvíme se typ, stínítko, kovové části svítidla, závěs, detailní, velké vyobrazení svítidla, okótovaná perokresba, technická tabulka parametrů jednotlivých typů.



Pro více informací kliknout!

Jde čistě o katalogové provedení pro výběr svítidla. Žádné související technologie (ovládání, stmívání, řízení) zde nenajdeme. Samozřejmě ani žádný edukativní obsah použitelný k výuce. Opravdu pouze katalog pro informaci, motivaci, nalezení, nákup.

Celý katalog lze prohlížet zde v redakční knihovně!



TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.