Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: LPE: Výstavba a provoz fotovoltaických elektráren, související povinnosti provozovatelů (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 26.02.2013
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

LPE: Výstavba a provoz fotovoltaických elektráren, související povinnosti provozovatelů


LPE: Výstavba a provoz fotovoltaických elektráren, související povinnosti provozovatelů
Školení určená všem, kdo se při své práci a podnikání zabývají fotovoltaickými elektrárnami ať již jako majitelé a provozovatelé, nebo jako dodavatelé zařízení a služeb pro fotovoltaické systémy. V programu vystoupí specialisté z TIČR a z generálního ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR. Celé školení je orientováno na seznámení komunity provozovatelů FV systémů jednak s aktuálním stavem ...
Komerční sdělení, ze dne: 26.02.2013


Školení určená všem, kdo se při své práci a podnikání zabývají fotovoltaickými elektrárnami ať již jako majitelé a provozovatelé, nebo jako dodavatelé zařízení a služeb pro fotovoltaické systémy. V programu vystoupí specialisté z TIČR a z generálního ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR.

Na úvod odborníci z TIČR uvedou účastníky do problematiky FV zařízení z hlediska platných norem, vyhlášek a zákonů. Na tento úvod navážou konkrétními zkušenostmi TIČR (orgán státního dozoru) z uvádění FV elektráren do provozu. Vzhledem k tomu, že FV elektrárny jsou v ČR provozovány již několik let, podařilo se shromáždit řadu praktických zkušeností.

Jaké jsou možnosti ochrany FV elektráren před bleskem, jaké k tomu zvolit technické prostředky a zda je taková ochrana ekonomicky efektivní se lze dozvědět v další přednášce.

Revizní zprávy předkládané při uvádění FV elektráren do provozu upozorňují na chyby, jichž se dopouštějí dodavatelé, především elektromontážní firmy. Ani samotné revizní zprávy ovšem nejsou zcela bez chyb. Zde je pravděpodobně na vině i krátká zkušenost revizních techniků s tímto typem zařízení. Ze souhrnu opakujících se nedostatků se mohou poučit ostatní.

Zástupce MV ČR, Hasičského záchranného sboru ČR seznámí účastníky akce s požadavky na požární bezpečnost FV systémů. Podle zkušeností ze zemí, ve kterých mají FV systémy delší tradici, vyžaduje hašení takových zařízení specifické znalosti a nácvik i na straně hasičských sborů. Provozovatel FV zařízení by měli k jejich ochraně před požárem přispět minimálně tím, že konstrukce a montáž bude provedena podle aktuálně platných technických norem a na ně navázaných vyhlášek a předpisů.

Celé školení je orientováno na seznámení komunity provozovatelů FV systémů jednak s aktuálním stavem legislativy, jednak s praktickými poznatky odborníků, kteří mají přehled o reálně provozovaných zařízeních a problémech s jejich provozem. Cílem školení je napomáhat bezporuchovému a ekonomicky efektivnímu provozu FV systémů v ČR.



Termíny a místa konání:

Účastníci setkání obdrží osvědčení o absolvování kvalifikačního semináře dle norem ISO 9000. Toto setkání je zařazeno do Projektu celoživotního vzdělávání členů ČKAIT. Společnost L.P.Elektro je akreditována na Ministerstvu školství, mládeže a tělovýchovy pod č.j.: 28 832/2012-25, současně je tento program akreditován na Ministerstvu školství, mládeže a tělovýchovy pod č.j.: 27 311/2012-25-497.


Časový harmonogram/program školení:


Zdeněk Rymeš, Technická inspekce České republiky, pobočka Brno
David Suchý, Technická inspekce České republiky, pobočka Brno

Miloš Blahák
, plaan czech, s.r.o.

Zdeněk Hošek, Ministerstvo vnitra ČR - generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR



Na školení "Výstavba a provoz fotovoltaických elektráren, související povinnosti provozovatelů" se můžete přihlásit zde.
Pro verifikované uživatele sleva 300Kč z ceny vložného.
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
LPE s.r.o. - Nad Přehradou 2, Brno - -

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.