Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Problematika pracovních strojů ve vztahu k bezpečnostním rizikům 2012 (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 3.09.2012
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Problematika pracovních strojů ve vztahu k bezpečnostním rizikům 2012


Problematika pracovních strojů ve vztahu k bezpečnostním rizikům 2012
Dne 12. září 2012 se bude v rámci doprovodných programů k MSV konat školení zaměřené na bezpečnost pracovních strojů. Úvodní přednáška Ing. Macháčka (TIČR) a revizního technika p. Dolenského bude věnována způsobu, jak jednoznačně rozeznat, které elektrické zařízení je "stroj" a které pouhý "spotřebič". Od této klasifikace se odvíjí postupy při ověřování bezpečnosti a způsob provádění revizí. Dále budou následovat přednášky Ing. Loose z firmy Tratec a Ing. Špačka z firmy Eaton. Závěrečná přednáška bude na téma ...
Tým portálu Elektrika, ze dne: 3.09.2012

 

Dne 12. září 2012 se bude v rámci doprovodných programů k MSV konat školení zaměřené na bezpečnost pracovních strojů.

Úvodní přednáška Ing. Macháčka (TIČR) a revizního technika p. Dolenského bude věnována způsobu, jak jednoznačně rozeznat, které elektrické zařízení je "stroj" a které pouhý "spotřebič". Od této klasifikace se odvíjí postupy při ověřování bezpečnosti a způsob provádění revizí.

Ing. Loos z firmy Tratec, seznámí účastníky školení s tím, jak určit kritická místa elektroinstalace, na která by měla být zaměřena pozornost údržby i revizních techniků. Vychází z dlouhodobých zkušeností firmy, která dodává individuálně navržená strojní zařízení.
Následující přednáška podrobně rozebere jednotlivé úkony při kontrole a prohlídce elektrických zařízení pracovních strojů a zdvihacích zařízení s důrazem na rozváděče. Na příkladu zdvihacích zařízení, která patří mezi vyhrazená technická zařízení, bude předveden vzorový postup při revizní činnosti včetně rozboru nejčastějších problémů, které mohou nastat. Právě u zdvihacích zařízení se potkávají (a prolínají) kompetence revizního technika strojní části a revizního technika elektro. Jedině správně prováděná revizní činnost dokáže zajistit, že žádná část zdvihacího zařízení neunikne pozornosti.

Ing. Špaček z firmy Eaton seznámí přítomné s dostupnými komponentami, které firma nabízí pro pracovní stroje a s tím, jak tyto součástky odpovídají aktuálním bezpečnostním normám.

Závěrečná přednáška se bude zabývat posuzováním určených elektrických zařízení z hlediska vyhlášky ministerstva dopravy, respektive zařízeními, instalovanými v objektech v působnosti Drážního správního úřadu. Požadavky na bezpečnost těchto zařízení jsou náročnější, než u zařízení, instalovaných v méně náročném prostředí.

Termín a místo konání:
12.9.2012 Brno, Veletrhy Brno a.s., Výstaviště 1, Pavilon P, sál P4 c,d

TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
LPE s.r.o. - Nad Přehradou 2, Brno - -

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.