Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...

LPE: Elektrotechnika ve zdravotnictví 2012


Document Actions
LPE: Elektrotechnika ve zdravotnictví 2012
POZVÁNKA: Plánujete, stavíte nebo jen rekonstruujete objekt určený pro zdravotnický provoz? Potom právě Vám je určena dvoudenní odborná konference Elektrotechnika ve zdravotnictví 2012. Akce se v tomto roce koná na brněnském Výstavišti v rámci veletrhu MEDICAL FAIR BRNO (Brno, Výstaviště, 17. a 18. října 2012). Všichni účastníci konference mají volný vstup i na ostatní program veletrhu. Jednání je určeno nejen pro účastníky úspěšné loňské akce stejného názvu ...
Tým portálu Elektrika, ze dne: 12.09.2012
reklama

 

Plánujete, stavíte nebo jen rekonstruujete objekt určený pro zdravotnický provoz? Potom právě Vám je určena dvoudenní odborná konference Elektrotechnika ve zdravotnictví 2012. Akce se v tomto roce koná na brněnském Výstavišti v rámci veletrhu MEDICAL FAIR BRNO (Brno, Výstaviště, 17. a 18. října 2012). Všichni účastníci konference mají volný vstup i na ostatní program veletrhu. Jednání je určeno nejen pro účastníky úspěšné loňské akce stejného názvu, která se konala v Hluboké nad Vltavou ale především pro všechny, kdo přicházejí s elektrickými instalacemi ve zdravotnictví do styku.

Na konferenci vystoupí jak odborníci z legislativní oblasti, tak zástupci dodavatelů technického vybavení, specificky určeného pro začlenění do elektrických instalací zdravotnických prostor.

Na úvod seznámí Ing. Karel Dvořáček s novou normou ČSN 33 200-7-710 a jejími důsledky pro projektování a provoz zdravotnických zařízení, včetně požadavků platných v přechodném období. Další přednáška Ing. Františka Štěpána bude věnována užití proudových chráničů a jejich interakci s citlivou zdravotnickou elektronikou. S tímto tématem souvisí přednáška, která se bude zabývat zálohováním napájení prostřednictvím statických UPS, právě s ohledem na předepsané používání citlivých proudových chráničů.

Přednáška Ing. Karla Kuchty bude věnována velkým rotačním zdrojům nepřerušeného napájení a požadavkům, které pro ně vyplývají z nové ČSN 33 2000-7-710. Na rozdíl od statických zdrojů, určených nejčastěji k zálohování jednotlivých pracovišť, zde jde o zálohové napájení celých areálů například nemocnic.

Závěrečným tématem prvního dne konference budou přepěťové ochrany určené pro počítačové sítě a hlídače izolačního stavu, které se v širším měřítku používají právě v prostorech zdravotnických zařízení.

Druhý den konference zahájí přednáška Ing. Miroslava Zálohy ze Státního úřadu inspekce práce, která představí záměry SUIP v kontrolní činnosti pro rok 2013 a hlavní cíle při kontrolách zaměřených na všeobecnou bezpečnost.

Bezchybně fungující systém elektrického napájení je ve zdravotnictví naprosto zásadní. Samotné zdroje nepřerušeného napájení jsou nutnou, ale nikoli jedinou podmínkou spolehlivé dodávky energie. Ing. Roman Smékal seznámí účastníky konference s problematikou rozvodů nízkého napětí z hlediska přepínání zdrojů a se systémy aktivního a pasivního přepínání přívodů, včetně porovnání vlastností těchto systémů. S tím souvisí požadavky na vlastní provedení zdravotnické izolované soustavy se specificky konstruovanými transformátory a hlídači (monitory) izolačního stavu. Protože elektrickou napájecí soustavu je třeba nejen provozovat, ale i hlídat, kontrolovat a opravovat, budou v přednášce probrány i možnosti vyhledávání poruch i za provozu.

Závěrečnými tématy celé konference bude propojení takříkajíc zdravotnických nároků na elektrické instalace s požadavky vyvolanými nutností zajistit také požární bezpečnost staveb. Konkrétními požadavky na evakuační výtahy, nouzové osvětlení ve spojení se zdroji nepřerušeného napájení se bude zabývat Ing. Zdeněk Petrovský.

Tím, co by mělo být na začátku jakýchkoliv úvah, plánů a projektů elektrické instalace ve zdravotnickém zařízení je rozčlenění prostor pro zdravotnictví do skupin podle nové normy, včetně stanovení vnějších vlivů ve složitých prostorech zdravotnických zařízení. Tato přednáška uzavře celý program konference.

Dvoudenní odborná konference se zabývá elektrickými rozvody v prostorech zdravotnických zařízení ze všech hledisek, která by měl brát projektant, montér i provozovatel v úvahu. Počínaje legislativními předpoklady a podklady pro návrh, přes vlastnosti používaných technických prostředků, až po přehled požadavků vnesených zvenčí, od orgánů státního dozoru. Zvláště cenný je komplexní pohled na zdroje nepřerušeného napájení (UPS) a jejich součinnost s kontrolními přístroji. Nelze než doporučit účast na odborné konferenci Elektrotechnika ve zdravotnictví 2012 všem odborníkům, kteří s oblastí dodávek elektrické energie pro zdravotnická zařízení přicházejí do styku.

Termín a místo konání: 17. – 18. 10. 2012 Veletrhy Brno a.s., Výstaviště 1, výšková budova, sál 102

 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
LPE s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
V přednášce na konferenci SOLID Team se Miroslav Záloha ze SUIP zmínil také o nutnosti a významu technické dokumentace při revizích. Přestože jsou běžné argumenty o ztrátě nebo zastarání dokumentace, zdůraznil, že legislativa, vládní nařízení a provozní bezpečnostní předpisy, jasně stanovují povinnost udržování a aktualizace technické dokumentace. Připomněl význam dokumentace pro správné provedení revize. Hlavním bodem bylo, že revizní technik musí nejen ... Více sledujte zde!
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Jaké problémy mohou nastat při tvorbě projektových dokumentací hromosvodu pro rodinné domy? Je časté, že nízká kvalita dokumentace komplikuje práci realizovních firem? Co obvykle chybí v těchto nedostatečných projektech? Jak důležitá je analýza rizik v projektování hromosvodů? Co všechno by měla obsahovat kvalitní technická zpráva? Je pravda, že někteří lidé nevědí, jak by měla správná dokumentace vypadat, a jsou spokojení jen s několika listy papíru? Jaký rozdíl je mezi zkušenými projektanty a těmi, kteří "podvádějí" v projektování? Co všechno zahrnuje dobře vypracovaný projekt hromosvodu a uzemnění?
Definice průmyslových svítidel. Průmyslové svítidlo je speciálně navržené a vyrobené pro použití v průmyslových prostředích, kde může být vystaveno náročnějším podmínkám, jako jsou vyšší nebo nižší teploty, vlhkost, prach, chemikálie, mechanické nárazy a vibrace. Je konstruováno tak, aby odolávalo těmto extrémním podmínkám, a často splňuje specifické bezpečnostní a výkonové normy relevantní pro daný ...
DALŠÍ FIREMNÍ ODKAZY
Potřebujete transformátor, ale máte napjatý rozpočet? Co tedy ušetřit a raději se poohlédnout po kvalitně repasovaném kusu? Zajímá-li vás, jak v dnešní nesnadné ekonomické situaci snížit náklady při pořizování těchto druhů zařízení, tak bychom měli jeden tip ...
Na výstavě Světlo v architektuře 2010 představila firma WILLIAMS originální řadu svítidel OCCHIO. Jedná se o zajímavě řešený modulární osvětlovací systém, který nabízí uživateli velké množství možných kombinací a způsobů pro kreativní řešení osvětlení ...
Víte, jaké jsou požadavky a předpisy na požární bezpečnost staveb? O čem hovoří vyhláška č.246/2001Sb.? Seznamte se s protipožárními kabelovými přepážkami, deskovými přepážkami, zděnými přepážkami, polštářovými přepážkami, revizními dvířky a nezbytnými souvislostmi zde, v tomto článku ...
Nové kabelové nosné systémy Jupiter, které jsou vyráběny v Koposu Kolín, se vyznačují mnoha přednostmi ve srovnání s předchozím prodávaným typem žlabů, např. embosováním (prolis kolem perforovaných otvorů ve dně) pro zvýšení tuhosti žlabů ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933