Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: LPE: 21. setkání elektrotechniků v Brně (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 6.09.2012
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

LPE: 21. setkání elektrotechniků v Brně


LPE: 21. setkání elektrotechniků v Brně
Tradiční akce se uskuteční na začátku října 2012 v prostorách Střední školy informatiky a spojů. Odborným garantem bude opět špičkový specialista a legenda v oboru elektrotechnické normalizace, Ing. Csirik z Úřadu pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví. Tak jako při minulých setkáních je cílem získání aktuálního přehledu v oboru normalizace elektrických instalací. Zvláště připomenutí ...
Tým portálu Elektrika, ze dne: 6.09.2012

 

Tradiční akce se uskuteční na začátku října 2012 v prostorách Střední školy informatiky a spojů. Odborným garantem bude opět špičkový specialista a legenda v oboru elektrotechnické normalizace, Ing. Csirik z Úřadu pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví.

Tak jako při minulých setkáních je cílem získání aktuálního přehledu v oboru normalizace elektrických instalací. Zvláště připomenutí nově vydaných a připravovaných norem.

Na počátku akce seznámí Ing. Csirik zúčastněné s novými normami, vydanými během roku 2012. Následovat bude výhled na připravované normy pro rok 2013.

O novelizovaných požadavcích na elektroinstalace ve zdravotnictví a současně o elektrických rozvodech pro osvětlení napájené malým napětím bude informovat Ing. Dvořáček.

Od JUDr. Urbana by měla zaznít přednáška o prosazování nových norem pro elektrická vedení a s tím související téma uzemňování a ochranných vodičů.

Mimořádnou pozornost si zaslouží informace připravované Ing. Horákem, týkající se vzájemné koordinace projektování slaboproudých a silnoproudých rozvodů. Spolu s tím bude probírána otázka souběhů kabelových tras, včetně pospojování a společného systému zemnění. Pro projektanty silnoproudu by měly být užitečné normy z oboru slaboproudých instalací.

Druhý den setkání zahájí přednáška odborného konzultanta pro elektrotechniku, p. Kosmáka, věnovaná elektrotechnické výrobě a zaměřená na kontrolní činnosti jak samotných výrobců, tak ze strany státních institucí.

Do obsáhlé a často nepřehledné problematiky revizí, revizních zpráv a dokumentace nutné pro jejich zpracování zasvětí přítomné zkušený soudní znalec, revizní technik elektro a člověk s patřičným nadhledem v elektrotechnice, Ing. Valena.

O zkušenostech s využíváním už letité vyhlášky č. 50/1978 sbírky promluví p. Honzík z firmy INSTALACE Praha.
Závěrečnou přednáškou letošního setkání, by mělo být vystoupení Ing. Komendy o spolehlivosti v elektrotechnice.

TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
LPE s.r.o. - Nad Přehradou 2, Brno - -

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.