Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: LOVATO: Nový katalog odpínačů a přepínačů (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 25.09.2009
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

LOVATO: Nový katalog odpínačů a přepínačů


LOVATO: Nový katalog odpínačů a přepínačů
Prozkoumali jsme pro vás nový katalogový sešit od firmy LOVATO Electric. Jedná se o katalog nových řad odpínačů a přepínačů 16A až 1250A. O jaké novinky od této společnosti jde a jak vypadá samotný katalog, se dozvíte v následujícím článku ...
Jaroslav Borovec, ze dne: 25.09.2009

O čemže to tedy je ...
Jedná se o rozložitelný sešit od firmy LOVATO Electric. Jde spíše o katalogový list, což však vůbec nevadí, protože vše důležité se do něj přehledně vešlo. V šířce pěti a půl stran pojednává o nových řadách odpínačů a přepínačů nesoucí označení GA (16 -125A) a GE (50 - 1250A). Dle výrobce jde o rozsáhlou řadu přístrojů včetně příslušenství s jednoduchou montáží a kompaktními rozměry. Stavebnicový systém umožňuje více kombinací, např. jednoduchým přidáním čtvrtého pólu vznikne čtyřpólový odpínač. Či možnost vytvořit s pomocí příslušenství a dvojice standardních odpínačů, 6-8 pólový. Dále jsou uváděny vysoké schopnosti v kategoriích AC21, AC 23. Dostupné i v provedení pro fotovoltaické aplikace. Zajištěna kompatibilita s předchozí řadou GS a splňují certifikace UL/KEMA.

 

A nyní jak vypadá samotný katalog...
Na první dvojstraně nalézáme dobře zpracovaný, nenásilný informační výčet výhod, druhů provedení a norem přístrojů těchto řad, vhodně doprovázený detailní fotodokumentací. Následující dvoustranu již vyplňují přesnější informace o jednotlivých typech a navíc je zajímavě vyřešena, co se vzhledu týče.
Ta je určena přístrojům řady GA v rozmezí od 16A do 125A. Na levém okraji je uvedeno barevné odlišení skupin dle druhu provedení, spolu s menšími upřesňujícími fotografiemi. Střed zabírají informace o jednotlivých typech jako smluvený tepelný proud, jmenovitý pracovní proud, včetně objednacího kódu. V pravém sloupci jsou pak podrobná schémata montáže i možných kombinací.

Na následující straně vše pokračuje v obdobném duchu, avšak poslední třetinu zabírá šikovně řešený překryt. Zde se nalézají odlišně rozvržené, ale stejně ucelené informace o druhé řadě odpínačů/přepínačů s označením GE a rozsahem od 50A až po 1250A. Nechybí ani seznam příslušenství a výběr krytu svorek, jenž se nachází na zadní straně tohoto katalogového listu firmy LOVATO.

TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.