Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: LOVATO: Katalog kompenzace jalové energie (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 2.04.2014
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

LOVATO: Katalog kompenzace jalové energie


LOVATO: Katalog kompenzace jalové energie
Pokud řešíte nutnost kompenzace jalové energie, pak vás mohou zajímat přístroje, které dodává tato italská značka. Obvyklou metodou ke snížení přenosu jalového výkonu je kompenzace paralelní, kdy se připojuje dle konkrétní potřeby indukčnost nebo kapacita. K sestavení kompenzačního systému můžete hledat pojistkové odpojovače, automatické regulátory, tlumivky, kondenzátory, tyristorové moduly a samozřejmě kompenzační stykače.
Igor Nováček, ze dne: 2.04.2014



Kolega navštívil jeden elektrotechnický velkoobchod, kde jej s úsměvem oslovil pracovník Lovato. Na prezentačním stole měl názornou ukázku malého rozvaděče a kolemjdoucím vysvětloval možnosti, které Lovato nabízí.


Pro větší náhled kliknout!



Nyní přede mnou leží útlý technický sešit, věnovaný právě přístrojům ke kompenzaci. Útlý, protože se informace vešly na 17. stran lakovaného křídového papíru. Přesto, že uvedená problematika je energeticky závažná, není k popisu dostupného instalačního materiálu více prostoru. Publikace je sešitá dvěma sponami, což je plně dostačující i pro bezohledného uživatele.

Pro větší náhled kliknout!



Co v publikaci nalezneme
Prvních deset stran se věnuje automatickým regulátorům účiníku a tyristorovým modulům. Pak následují informace o stykačích s AC řídícím obvodem, výpočet kolik a jakých potřebujeme kondenzátorů, přehled kompenzačních kondenzátorů, ochranných tlumivek, na třech stranách popis a nákresy prvků automatických regulátorů, účiníku a tyristorových modulů a na poslední stránce info o konfigurátoru kompenzace.


Pro větší náhled kliknout!




Téměř bych řekl, že informace jsou přímo úměrné velikosti počtu stránek A4, ovšem proti jiným technickým tiskovinám autoři místem šetřili, a tak se z průměrného dm2 dozvíte více než z katalogů jiných. O jednotlivých prvcích se dozvíme obecný popis, možné příslušenství, provozní parametry, dostupné certifikáty, rozměrový nákres, fotografii a uvedena jsou také schémata zapojení.

Můj závěr
Lovato je renomovaný evropský výrobce, kterého nelze opomíjet. Proto jeho elektroinstalační prvky vedu v patrnosti. Jen jsem osobně dlouho tuto značku nepotkal.
TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.