Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Osvětlení u lůžka v ložnici. (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 5.02.2004
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Osvětlení u lůžka v ložnici.


malek_post1.jpg
Často se při výběru osvětlení v ložnici u manželské postele setkávám s požadavkem zákazníků aby osvětlení na tomto místě umožňovalo situaci kdy si jeden z partnerů před spánkem rád počte, zatímco druhý může nerušeně spát.
Ludvík Málek, ze dne: 5.02.2004

Často se při výběru osvětlení v ložnici u manželské postele setkávám s požadavkem zákazníků aby osvětlení na tomto místě umožňovalo situaci kdy si jeden z partnerů před spánkem rád počte, zatímco druhý může nerušeně spát. Současně je kladen požadavek aby svítidlo bylo neutrálního designu, nebylo velké, nepřekáželo, mělo možnosti flexibilního nastavení polohy.

Následující snímky přinášejí pár tipů na svítidla vyrobená speciálně k tomuto účelu.

Svítidlo s bodovou halogenovou žárovkou na flexibilním rameni.

Další varianta svítidla s halogenovou žárovkou na flexibilním rameni.

Po funkční stránce velmi dobré kombinované svítidlo s bodovkami a měkkým nepřímým osvětlením - každý zdroj lze zapínat samostatně.



Další varianta jako v předchozím případě v jiném designu.


Svítidlo se světelnými zdroji LED na flexibilním rameni.

Velice zajímavá je tato stolní lampa, kterou výrobce sám pracovně nazývá – „svítidlo proti rozvodům“. Světelný zdroj je ukryt v základně, na čtení si posvítíme pomocí flexibilního ramene. Zvedáním klapky se zrcátkem pak nastavujeme intenzitu v bezprostředním okolí stolní lampy. Toto svítidlo se vyrábí i v nástěnném provedení.

E-shop svítidly www.e-light.cz......

TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.