Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: LIVE RITTAL: Návrh vhodné technologie chlazení rozvaděčů s programem Therm - praktická ukázka (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 27.01.2021
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

LIVE RITTAL: Návrh vhodné technologie chlazení rozvaděčů s programem Therm - praktická ukázka


LIVE RITTAL: Návrh vhodné technologie chlazení rozvaděčů s programem Therm - praktická ukázka
Program Therm je volně použitelný program společnosti Rittal, určený pro návrh vhodné technologie chlazení a vytápění rozvaděčů. Při práci s programem Therm není nutná detailní znalost technologie chlazení. S jeho pomocí může navrhnout vhodnou technologii pro regulaci vnitřní teploty v rozvaděči nejen specialista na chlazení, ale především projektant rozvaděčů, který potřebuje zajistit vhodné podmínky pro instalované komponenty. Jeho ovládání je naprosto intuitivní. V dnešním webcastu jej můžete společně s Jan Glasnákem a Zbyňkem Ledvinkou projít krok za krokem, do posledních podrobností.
Tým portálu Elektrika, ze dne: 27.01.2021



Program Therm je univerzální nástroj pro návrh technologie chlazení nebo vyhřívání rozvaděče. Zahrnuje i výpočet instalovaného ztrátového výkonu. Program je volně šiřitelný. Je ke stažení na adrese www.rittal.cz/therm. K dispozici je offline i online verze, u které samozřejmě není nutná žádná instalace.

V přehledném prostředí Thermu projdete postupně od hlavičky projektu přes specifikaci rozvaděčové sestavy a určení instalovaného ztrátového výkonu k návrhu vhodné technologie chlazení nebo ohřevu, a vytipujete konkrétní produkty z portfolia Rittalu. Samozřejmostí je i přehled dostupného příslušenství pro každý produkt, bez nutnosti dohledávání v katalogu nebo v jiném zdroji. Výsledkem návrhu je report, který může být jednoduše vygenerován v sedmnácti světových jazycích.

Zájemci mohou využít předávaných znalostí tohoto pořadu!

LIVE RITTAL: Návrh vhodné technologie chlazení rozvaděčů s programem Therm - praktická ukázka
Přednášející: Zbyněk Ledvinka, Jan Glasnák





Položené otázky:

  • Doporučili byste tento váš výpočet každému ajťákovi ke spočítání vhodné skříně pro ztrátové teplo plánovaných serverů? Nebo se to omezuje pouze na skříně Rittal?
  • Mohu do seznamu zařízení doplňovat o zařízení, která si dohledám od jiných výrobců? Myslím import.
  • Mohu považovat vypočtená data za stejně relevantní jako třeba data Sichru? To je také firemní sw ale počítáme všemožné.
  • Ten sw běží jen na WIN?


Školení jsou zdarma a nebudou účtované žádné poplatky za telefonické spojení.

Předchozí a další díly webcastů RITTAL můžete shlédnout v záznamu zde!
Technické podklady RITTAL uložene v redakční knihovně lze zde prohlížet i prohledávat.
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
Rittal Czech - Ke Zdibsku 182, Zdiby u Prahy - 234 099 000 - info@rittal.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.