Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: eDEHN#39: Dřevostavby (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 17.12.2020
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

eDEHN#39: Dřevostavby


eDEHN#39: Dřevostavby
V současné době patří dřevostavby na trhu k nejrozšířenějšímu druhu staveb, zejména v oblasti výstavby rodinných domů. Je to dáno zejména dobou výstavby, která se pohybuje v řádu týdnů, a také cenovou úrovní. Na první pohled není možno rozeznat dřevostavbu od stavby z klasického zdiva. Představuje však za určitých podmínek značné riziko, především z hlediska požáru. Dřevostavba je stavba s vysokým rizikem požáru. Požár se šíří velice rychle s ohledem na ...
Tým portálu Elektrika, ze dne: 17.12.2020



eDEHN 39: Dřevostavby
Problematiku objasnil Jiří Kutáč a Jiří Kroupa

... použité materiály a klimatické poměry, což představuje veliký problém při případné evakuaci osob, zvláště pak dětí. Z těchto důvodů je velice důležité přistoupit k ochraně před bleskem svědomitě a pečlivě. Izolovaný hromosvod, je-li správně navržen, zaručí izolaci bleskového proudu vůči vnitřním kovovým částem stavby. Tím dojde k podstatnému zvýšení bezpečnosti osob nacházející se uvnitř objektu. Nesmí se také zapomenout na základový zemnič, který má být položen v základech stavby, a vyveden ke svodům i k hlavní ekvipotenciální sběrnici stavby.
V přednášce budou podrobně popsána a výše navržena bezpečnostní opatření. 




Dotazy k tématu pokládejte:
  • telefonicky během živého vysílání na 773 123 100
Školení jsou zdarma a nebudou účtované žádné poplatky za telefonické připojení zvuku.

Během živého vysílání nevolejte přednášejícímu na mobilní číslo a dotazy pokládejte pouze výše uvedenými způsoby. Nemá možnost sledovat tolik různých informačních kanálů najednou.

Když se něco učit, tak stručně a k věci!




Chcete dostat echo o živém vstupu včas? 


OBJEDNEJTE SI NA TYTO UDÁLOSTI
studijní podklady
níže uvedenou objednávkou!
TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.