Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

eDEHN#37: Svodiče pro fotovoltaické systémy


Document Actions
eDEHN#37: Svodiče pro fotovoltaické systémy
Pokud dám na střechu rádio, naladím stanici a budu počítat s tím, že až na střechu za dvacet let vylezu, bude pořád hrát, tak si většina lidí poklepe na čelo a bude se usmívat mé naivitě. Pokud udělám já nebo ostatní v podstatě to samé s fotovoltaickou aplikací, bude naopak každý předpokládat to, čemu se předtím smál. Svodiče přepětí pro fotovoltaické systémy musí mít svou vnitřní konstrukci takovou, aby jejich použití nezpůsobilo ve fotovoltaickém systému více problémů než užitku. Podíváme se na to, jaké svodiče aplikaci ochrání a zajistí co nejdelší životnost tohoto zdroje energie.
Tým portálu Elektrika, ze dne: 3.12.2020


eDEHN 37: Svodiče pro fotovoltaické systémy
Problematiku objasnili Jan Hájek a Jiří Kroupa

Pokud dám na střechu rádio, naladím stanici a budu počítat s tím, že až na střechu za dvacet let vylezu, bude pořád hrát, tak si většina lidí poklepe na čelo a bude se usmívat mé naivitě. Pokud udělám já nebo ostatní v podstatě to samé s fotovoltaickou aplikací, bude naopak každý předpokládat to čemu se předtím smál.
 
Fotovoltaické panely jsou polovodič s velkou plochou, který ze své podstaty funkce nesmí být umístěn v kovovém obalu, tak jako jiné elektronické prvky ve venkovním prostředí. Jako by toto nestačilo, ještě panely produkují stejnosměrný proudu, který může v obvodu, který na něj není dobře připraven způsobit další problémy.
 
Svodiče přepětí pro fotovoltaické systémy musí mít svou vnitřní konstrukci takovou, aby jejich použití nezpůsobilo ve fotovoltaickém systému více problémů než užitku. Podíváme se tedy na to, jaké svodiče aplikaci ochrání a zajistí co nejdelší životnost tohoto zdroje energie.




Dotazy k tématu pokládejte:
  • telefonicky během živého vysílání na 773 123 100
Školení jsou zdarma a nebudou účtované žádné poplatky za telefonické připojení zvuku.

Během živého vysílání nevolejte přednášejícímu na mobilní číslo a dotazy pokládejte pouze výše uvedenými způsoby. Nemá možnost sledovat tolik různých informačních kanálů najednou.

Když se něco učit, tak stručně a k věci!




Chcete dostat echo o živém vstupu včas? 


OBJEDNEJTE SI NA TYTO UDÁLOSTI
studijní podklady
níže uvedenou objednávkou!
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 2)
TEXT Z OBLASTÍ


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933