Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: eDEHN#34: Ochrana LED osvětlení (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 12.11.2020
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

eDEHN#34: Ochrana LED osvětlení


eDEHN#34: Ochrana LED osvětlení
LED osvětlení již dominuje nejenom veřejnému prostoru, ale i domácím instalacím a tak se objevují i jeho nedostatky. Díky polovodičům umístěným ve venkovním prostředí patří mezi jeho ohrožení nejenom elektromagnetické pole způsobené bleskem, ale i spínací přepětí, která se v sítích vyskytují. Zajistit dlouhodobou životnost elektroniky je úkol, kterým je zajištěna návratnost investice a úspora elektrické energie? Tuto problematiku rozebere v tomto webcastu Jan Hájek ...
Tým portálu Elektrika, ze dne: 12.11.2020



eDEHN 34: Ochrana LED osvětlení
Problematiku objasní Jan Hájek

Oproti době minulé, kdy se používaly pro osvětlení jak veřejných komunikací tak v uzavřených areálech klasické světelné zdroje, jsou v současné době osvětleny prostřednictvím LED zdrojů jako běžným standardem. Každá technologie a ani LED není výjimkou, nemá pouze pozitiva, ale má samozřejmě i svá negativa. Kromě rušení, kterého jsou mnohdy i samy zdrojem je elektronika jejich hlavní nevýhodou. Pokud totiž vezmeme elektroniku a umístíme jí na vysoký stožár do venkovního prostředí, musíme počítat s tím, že vnější vlivy budou přímo působit na tyto citlivé součástky umístěné v tělese svítidla. Kromě světelného záření, větru, výkyvů teplot a vlhkosti musíme počítat i s účinky elektromagnetického pole, které může mít původ jak v spínacích jevech, tak jako vedlejší účinek úderů blesku v blízkosti osvětlení.




Dotazy k tématu pokládejte:
  • telefonicky během živého vysílání na 773 123 100
Školení jsou zdarma a nebudou účtované žádné poplatky za telefonické připojení zvuku.

Během živého vysílání nevolejte přednášejícímu na mobilní číslo a dotazy pokládejte pouze výše uvedenými způsoby. Nemá možnost sledovat tolik různých informačních kanálů najednou.

Když se něco učit, tak stručně a k věci!




Chcete dostat echo o živém vstupu včas? 


OBJEDNEJTE SI NA TYTO UDÁLOSTI
studijní podklady
níže uvedenou objednávkou!
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
eDEHN - Pod Višňovkou 1661/33, Praha 4 - Krč - 737246347 -

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.