Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: LEGRAND: Katalog kompletního systému pro vybavení kanceláří a pracoven (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 4.06.2009
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

LEGRAND: Katalog kompletního systému pro vybavení kanceláří a pracoven


LEGRAND: Katalog kompletního systému pro vybavení kanceláří a pracoven
Při úvahách, jak přivést do prostor kanceláří, konferenčních prostor, zdravotnických ordinací nebo třeba vstupních hal ovládání rozličných funkcí, které dnes mnohé moderní elektroinstalační systémy nabízí, je dobré vzpomenout na francouzského výrobce Legrand. Podívejme se na pracovní sešit pojednávající o možnostech pro tyto případy ...
Vilém Gracias, ze dne: 4.06.2009

Plánujete nové kanceláře?
Určitě budou plné výpočetní techniky. Dnešní požadavky na vybavenost komunikačními nebo prezentačními prvky je násobně vyšší než v minulých dobách. Tím však logicky nastává mnoho otázek, jaké vhodné varianty řešení zvolit tak, abychom splnili požadavky techniky a přitom naše prostory zůstaly elegantní ...

Program MOSAIC již mnozí známe především díky modulovým zásuvkám do podlažních krabic. Pokud se podíváme na katalog Mosaicu blíže, objevíme další praktická řešení.

  • Funkce pro vybavení
    ... individuálních pracovních míst
    ... konferenčních místností
    ... reprezentačních prostorů
    ... veřejných prostorů
    ... zdravotnických zařízení
  • Instalace funkcí
    ... do stěn
    ... na stěny
    ... ke stolu
    ... do prostoru
    ... datových obvodů
  • Katalogové listy
    ... funkcí, rámečků, montážních desek, krabic
    ... ovládání osvětlení
    ... instalačních lišt
    ... instalací do podlah, ke stolům v prostoru
    ... datových konsolidačních bodů

Stačí tedy sednou a sepsat požadované funkce. S největší pravděpodobností nám mohou řešení pracovního sešitu Mosaic plně vyhovovat.

Zásuvky Mosaic (45x45) použijeme v mnohých variantách. Jak jsem již zmínil podlažní krabice, ale také parapetní kanály, lišty, podlahové zásuvkové bloky, mnohá stolní zásuvková pole nebo i stále populárnější energosloupky.

V uvedeném katalogu nalezneme také propracovaný systém instalačních krabic do sádrokartonových stěn. Pro případ datových rozvodů ve zdvojených podlahách (doppelboden) se zde nabízí řešení datových rozvaděčů s potřebným příslušenstvím.

Podrobná technická data
nalezneme v druhé části katalogu nazvané "Katalogové listy". Zde se dozvíme všechna základní a nezbytná data pro výběr těch správných prvků. Je dobré se na technická jednání s ostatními zúčastněnými odborníky dobře připravit. Pro mne to znamená znát existující možnosti. Pokud dokážeme sladit představu investora s řešeními, která se nabízejí, pak technické provedení je podstatně snadnější. 
TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.