Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: LAPP: UNITRONIC provozní sběrnice, ucelená řada produktů pro připojení vašich sensorů a akčních členů (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 6.04.2009
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

LAPP: UNITRONIC provozní sběrnice, ucelená řada produktů pro připojení vašich sensorů a akčních členů


LAPP: UNITRONIC provozní sběrnice, ucelená řada produktů pro připojení vašich sensorů a akčních členů
Trendy automatizace směřují k inteligentnímu sběrnicovému propojení řídicích systémů, snímačů a akčních členů. Komponenty pro automatizaci UNITRONIC® provozní sběrnice doplňují produktovou řadu datových a komunikačních kabelů UNITRONIC®. Více zde ...
Karel Krejza, ze dne: 6.04.2009

Trendy automatizace směřují k inteligentnímu sběrnicovému propojení řídicích systémů, snímačů a akčních členů. Uplatnění decentralizovaných řídicích systémů je dnes možné najít snad ve všech průmyslových oborech.

Sběrnicový systém je důležitou součástí mnoha strojů a strojních celků. Jeho cílem je propojit veškeré periferní prvky a zařízení s řídicím systémem. Ucelená řada komponent provozní sběrnice zahrnuje konfekcionované kabelové propoje dodávané ve standardních délkách a typech, konektory, T-konektory, adaptéry a distribuční boxy. Modulární způsob konstrukce distribučních systému zjednodušuje jejich instalaci a uvedení do provozu. Současně usnadňuje kontrolu celého systému a umožňuje značné zkrácení servisního času.

Komponenty pro automatizaci UNITRONIC® provozní sběrnice doplňují produktovou řadu datových a komunikačních kabelů UNITRONIC®. Dodáváme ucelenou řadu konfekcionovaných kabelů osazených konektory M8, M12 a ventilovými konektory, které umožňují snadné a rychlé připojení akčních členů a snímačů. Pro monitorování přenosu signálů jsou určeny kabely osazené konektory s indikací LED. Vysoké nároky kladené na EMC (elektromagnetickou kompatibilitu) splňují stíněné typy kabelů.

Distribuční boxy aktor senzor osazené závity M8, M12 plní úlohu decentralizovaných uzlů. Distribuční boxy M8 jsou dodávány v provedení se 4, 6, 8 nebo 10 sloty, provedení s rozměrem závitu M12 se čtyřmi nebo osmi sloty. K indikaci stavu výstupních a vstupních signálů slouží LED.


UNITRONIC® provozní sběrnice

Samostatně dodávané konektory M8, M12 jsou určeny ke snadnému propojení v průběhu instalace. Mohou být využity pro rychlou realizaci kabeláže o individuálních délkách. Konektory M8, M12 jsou dodávány ve verzích pro připojení kabelů i montáž na panel.

Poprvé se s novou produktovou řadou UNITRONIC® provozní sběrnice mohli seznámit návštěvníci loňského podzimního veletrhu SPS/IPC/DRIVES v Norimberku (25. – 27.11.2008).

Skupina Lapp s hlavním sídlem ve Stuttgartu patří s více než 40.000 produkty z mezinárodního hlediska k nejvýznamnějším dodavatelům vysoce flexibilních kabelů, příslušenství, průmyslových konektorů, konfekcionovaných kabelů a komunikačních technologií. Světově proslulé značky zahrnují připojovací a ovládací kabely ÖLFLEX®, datové kabely UNITRONIC®, optické kabely HITRONIC®, kabelové vývodky SKINTOP®, ochranné a vodicí systémy pro kabely SILVYN®, značicí systémy FLEXIMARK®, průmyslové konektory EPIC® a komponenty ETHERLINE® pro technologii aktivních datových sítí.

TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
LAPP Czech Republic s.r.o. - Bartošova 315, Otrokovice - 573 501 011 - info@lappgroup.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.