Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Pokud narazíte na názvy svítidel HALSPOT I LED, HALSPOT II LED, TUNNEL LED nebo třeba FARMER I LED PRO, pak jde o produkty svatobořické dílny! Svatobořice nejsou zrovna průmyslovou oblastí. Ba naopak, tamní oblast proslavuje Svatobořické čevené ...
  • Domnívat se, že v dnešní době, při stále zvyšujícím se počtu technologií, by mohla původní elektroinstalace setrvat v podobě, kterou navrhl někdo v minulosti je utopie! Stačí změna uživatele prostoru a vznikají zcela jiné potřeby. Ano, drobnosti ...

LAPP: Představení novinek roku 2010


Document Actions
LAPP: Představení novinek roku 2010
Pokud patříte mezi zákazníky společnosti Lapp, nenechte si ujít článek, ve kterém je uveden přehled inovativních prvků v sortimentu. Chcete pracovat jednoduše, rychle a bezpečně? Seznamte se principem vícenásobných kabelových průchodek. Jakých inovací bylo dosaženo v oblasti energetických řetězů? Více informací zde ...
Komerční sdělení, ze dne: 27.04.2010
reklama


SKINTOP® CUBE
Společnosti Lapp Kabel se podařilo zjednodušit princip systému vícenásobných kabelových průchodek a také zvýšit jeho bezpečnost.
Neexistuje nic rychlejšího a jednoduššího!
Systém vícenásobných kabelových průchodek SKINTOP
® CUBE se skládá pouze z rámečku SKINTOP® CUBE FRAME a jednotlivých modulů SKINTOP® CUBE MODULE. Tyto moduly je možno bez námahy připevnit k příslušnému kabelu. Modul s kabelem se pak už jen zaklapne do rámečku a bude dokonale upevněn, chráněn proti vibracím a utěsněn se stupněm krytí IP64. Rychleji a jednodudšeji to skutečně nejde, neboť pro upevnění kabelu nejsou potřebné žádné další součásti.

Pevné polyamidové rámečky SKINTOP® CUBE FRAME vyztužené skelným vláknem jsou k dispozici ve dvou velikostech (pro instalační výřezy 16-pólových nebo 24-pólových konektorů). To znamená, že je možno na minimálním prostoru nainstalovat 8 až 10 kabelů o různých průměrech.

Vynikající je skutečnost, že zásuvné těsnicí moduly mají proměnný rozsah sevření s vysoce flexibilním těsnicím materiálem, který zajišťuje optimální utěsnění kabelu. V programu LAPP GROUP jsou 4 moduly pro průměry kabelů 4 až 6mm, 6 až 9mm, 9 až 12mm, 16 až 16mm a rovněž slepé moduly.

SKINTOP® MS-M ATEX BRUSH
Kabelová vývodka SKINTOP
® MS-SC-M BRUSH s unikátním patentovaným kartáčovým systémem pro bleskurychlou montáž má nového příbuzného. Vývodka SKINTOP® MS-M ATEX BRUSH je ideální kabelovou vývodkou pro zajištění elektromagnetické kompatibility u všech stíněných kabelů s vnějším průměrem od 9 do 55mm v prostředí s nebezpečím výbuchu. SKINTOP® MS-M ATEX BRUSH umožňuje kabel, který má být instalován, jedinou pracovní operací vystředit, upevnit, tahově odlehčit a hermeticky utěsnit (IP68). Kabelová vývodka SKINTOP® MS-M ATEX BRUSH je vzhledově stejná jako SKINTOP® MS-SC-M BRUSH, je však použitelná v přístrojích, strojích a zařízeních v nevýbušném provedení se zvýšenou bezpečností "e".

UNITRONIC® provozní sběrnice
Lapp Kabel nabízí optimální sestavu modulů, komponent pro distribuované připojení snímačů a akčních členů, sběrnicových kabelů podle mezinárodních standardů a SUB-D konektorů pro sběrnice EPIC DATA.
Sortiment zahrnuje: - Senzor/aktor boxy, - Senzor/aktor kabely, - Senzor/aktor konektory, - AS-Interface moduly pro snadné připojení snímačů, - Aktivní moduly pro připojení do standardně používaných sběrnicových systémů.
Ucelená řada komponent provozní sběrnice dále obsahuje konfekciované kabelové propoje dodávané ve standardních délkách a typech, vestavné konektory, T-konektory, adaptéry a distribuční boxy.

Konfekcionované kabely osazené konektory M8, M12 a ventilovými konektory umožňují snadné a rychlé připojení akčních členů a snímačů. Pro monitorování přenosu signálů jsou určeny kabely osazené konektory s indikací LED. Vysoké nároky kladené na EMC splňují stíněné typy kabelů.

EPIC® DATA konektory
Nová řada konektorů nabízí rozhraní ve shodě s mezinárodními sběrnicovými standardy PROFIBUS, CAN, DeviceNet. Konektory EPIC DATA se dodávají s různými připojovacími svorkami. Standardní jsou šroubovací svorky, pružinové tažné svorky a konektory „Fast Connect“ umožňující rychlou a snadnou instalaci. Konektory jsou určeny pro flexibilní kabely i kabely pro pevné uložení s vnějším průměrem od 5,0 do 8,0mm. Vývody kabelů jsou 35,90 a 180˚.

Konstrukční údaje:

  • osazení kontaktů konektoru Sub-D podle PROFIBUS nebo CAN
  • spínač lze externě časově zapínat a vypínat
  • spínač je chráněn proti chybné obsluze
  • konktory FC jsou vhodné pouze pro vodiče s plným jádrem
  • 12,5mA interní spotřeba
  • napětí 5V +/- 5% DC
  • provozní teplota 0˚C až +60˚C
  • skladovací teplota -24˚C až 80˚C
  • vlhkost vzduchu: 75% nekondenzující (25%)

Energetické řetězy SILVYN® CHAIN
Několik změn se chystá i v produktové skupině energetických řetězů SILVYN® CHAIN. První z nich je „bezhlučná“ řada nosičů X40, u které bylo díky unikátní konstrukci článků a spojovacích čepů dosaženo výrazného snížení hlučnosti a vibrací řetězu při jeho pohybu, a to i při vysokých rychlostech.

Dalšími jsou například revoluční energetický řetěz fungující na principu pohybu lidské páteře, řetěz se speciálními kryty vyrobenými z modifikovaného polyamidu odolávajícího doběla rozžhaveným okujím či svařovacím jiskrám nebo zcel nové hliníkové vodicí žlaby pro kluzné aplikace.

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
LAPP Czech Republic s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Rakouská pobočka OBO BETTERMANN začíná stavět další objekt! S heslem "Růst potřebuje prostor" startuje výstavba nového kancelářského, logistického a školicího centra v Gramatneusiedlu. Tam vzniká budoucí zázemí OBO Austria. Do konce roku bude nová budova OBO přístřeším pro zhruba třicet pracovníků značky. Do budoucna značka OBO zpevní svou dosavadní síť. A jaké je ohlédnutí za českou pobočkou? V květnu 2019 společnost OBO BETTERMANN oslavila na pražském ...
Pokud dnes uslyším Dubaj, představím si horko, písek a arabský svět. Jak může vypadat taková elektroinstalace v islámském podání? Chodí se někdo přezkušovat z vyhlášky 50? Co bezpečnost, hygiena a výdělky? A mnoho dalších otázek jsme měli před cestou do Arabských emirátů. Náš cíl byl staveniště mrakodrapu! Kdo staví šejkům mrakodrapy v Dubaji?
Kam se v budovách vyvíjí uplatnění vysokorychlostních dat optickými vlákny? Příchod elektroinstalačních podomítkových trubek Fraenkische se zabudovaným optickým vláknem se datoval dřív než známost standardů datových přenosů Industry 4.0. Trubky s označením FFKuS DATALIGHT se v českých e-shopech objevují, ale na běžných stavbách určitě ne. Jde o speciálku, říkají dataři, v běžném obydlí stačí spotřebiteli Wi-Fi. Jiná situace může ...
DALŠÍ FIREMNÍ ODKAZY
Repríza KNX výroční konference k 30. výročí KNX ve světě. Událostí prováděl Josef Kunc s Vítem Pivoňkou. Z programu této události očekávejte významné novinky pro všechny partnery KNX, jejich hodnocení a doporučování potencionálním zákazníkům, poznatky z vynikajícího projektu KNX systémové instalace, chyby v projektech a při jejich realizaci a předcházení jim, představení všech ...
Podívejme se zblízka na detail spojení letošní novinky českého výrobce KOPOS Kolín. Jak se v detailu spojují kanálové žlaby Jupiter? Minutový videospot vám dá jasnou představu o jednoduchosti spojení ...
Spojovací prvky elektroinstalací jsou nedílnou částí každého projektu. OBO Bettermann má ve své nabídce položky, které jsou velmi oblíbené pro svou snadnou použitelnost, dostupnost v lokálních velkoobchodech a také díky dobré propagaci ...
Nové kabelové nosné systémy Jupiter, které jsou vyráběny v Koposu Kolín, se vyznačují mnoha přednostmi ve srovnání s předchozím prodávaným typem žlabů, např. embosováním (prolis kolem perforovaných otvorů ve dně) pro zvýšení tuhosti žlabů ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933