Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje

LAPP: Ölflex® Fortis - ledově chladný kabel pro větrnou energii


Document Actions
LAPP: Ölflex® Fortis - ledově chladný kabel pro větrnou energii
Jaký kabel je absolutně odolný proti povětrnostním vlivům? Pro jaký rozsah teplot se dá použít? Splňuje všechny náležité směrnice a testy? Více o novém kabelu ÖLFLEX® FORTIS zde ...
Komerční sdělení, ze dne: 29.09.2009

 

Nový kabel s osvědčením typu UL-Listing od společnosti Lapp Kabel

Lapp Kabel představuje svou nejnovější hvězdu pro sektor větrné energie. ÖLFLEX
® FORTIS je kabel absolutně odolný proti povětrnostním vlivům. Se svým teplotním rozsahem -55°C až +105°C spolehlivě funguje kdekoli na světě, ať už v ledové Antarktidě nebo na žhavé rozpálené Sahaře.


ÖLFLEX® FORTIS, nový kabel s osvědčením UL/CSA-Listing pro větrnou energii

Avšak ÖLFLEX® FORTIS je jedinečný nejen co do teplot. Má osvědčení UL/CSA typu „Listing“ a splňuje tak jako jediný produkt v oboru novou směrnici UL 6140 Outline, která do budoucna zakazuje používání kabelů standardu AMW ve všech pochůzných zařízeních na získávání energie z větru. Kromě toho je tento nový „větrný“ kabel odolný proti olejům (podle požadavků UL Oil Res. I & II), je vysoce odolný proti plameni (podle požárního testu FT4 CSA) a odolný proti torzi. Navíc se hodí pro volnou pokládku (ER = Exposed run) a splňuje požadavky UL-2277 pro WTTC (Wind Turbine Tray Cable) se jmenovitým napětím 1000 voltů.

ÖLFLEX® FORTIS je proto mnohostranně použitelný: pro kabeláž v gondole, pro střed vrtule nebo od aktivní regulace ke sběracímu kroužku. Jediný kabel pro aplikace na celém světě. Prostě zdatný kus kabelu pro sektor větrné energie. Proto i jméno ÖLFLEX® FORTIS, které je synonymem síly.

Informace o skupině Lapp:
Skupina Lapp s hlavním sídlem ve Stuttgartu náleží k nejvýznamnějším výrobcům a dodavatelům vysoce flexibilních kabelů, vodičů, kabelového příslušenství, průmyslových konektorů, kabelové konfekce a komunikační techniky. Světoznámé jsou značky připojovacích a ovládacích kabelů ÖLFLEX
®, datových kabelů UNITRONIC®, optických kabelů HITRONIC®, kabelových vývodek SKINTOP®, systémů ochrany kabelů a jejich vedení SILVYN®, označovacích systémů FLEXIMARK®, průmyslových konektorů EPIC® a komponentů ETHERLINE® pro aktivní datové sítě.

Více informací na http://www.lappgroup.cz

 
 

 



Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933