Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Něco málo z mé praxe. O elektroinstalačních pancéřových trubkách jsem se toho na střední škole moc nedozvěděl. Občas nějaká zmínka nebo vylistováno v technickém katalogu. Ony pancéřové trubky už asi nejsou tak frekventované jako kdysi. Za to jako ...

LAPP: "LAPPENÁ ENERGIE…"


Document Actions
LAPP: "LAPPENÁ ENERGIE…"
Co pro nás chystá společnost LAPP KABEL s.r.o. na letošní jarní elektrotechnický veletrh ELECTRON, jaké jsou novinky a produkty v oboru klasické i zelené energetiky a jak byla inovována a doplněna produktová řada kabelů pro fotovoltaické elektrárny se dočtete zde ...
Tým portálu Elektrika, ze dne: 8.04.2011
reklama

"LAPPENÁ ENERGIE…"

... je mottem společnosti LAPP KABEL s.r.o. pro letošní jarní elektrotechnický veletrh ELECTRON, který se uskuteční 12.-15.4.2011 v areálu PVA Letňany v Praze. Z prostředí oslňujících padesátých let v podání rozesmátých a mávajících Marilyn Monroe ve sportovním veteránu Mercedes-Benz a našeho padesátiletého oslavence – nejznámějšího a nejúspěšnějšího ovládacího kabelu ÖLFLEX® - se přenesete do čerpací stanice budoucnosti.

Poprvé v rámci českých veletrhů bude představen kompletní napájecí systém pro elektromobily, a to včetně vozidla SMART (Mercedes-Benz) zapůjčeného společností E.ON, která je od konce roku 2010 výhradním provozovatelem těchto elektromobilů v České republice.
Představen bude široký sortiment výrobků Lapp se zaměřením na novinky a produkty pro obor klasické i zelené energetiky.

Skupina Lapp představila v minulých letech mnoho nových produktů poskytujících komplexní řešení v oblasti kabeláže obnovitelných zdrojů energií. Sortiment výrobků pro fotovoltaiku zahrnuje kabely ÖLFLEX® TRAFO s extrémně nízkým odporem, odolné kabely pro solární moduly ÖLFLEX® SOLAR, konektory pro fotovoltaiku EPIC® SOLAR, SKINTOP® kabelové vývodky, UNITRONIC® systémy pro přenos dat a FLEXIMARK® označovací systémy.

V úvodu roku 2010 byla inovována a doplněna produktová řada kabelů pro fotovoltaické elektrárny. Všechny používané kabely mají plášť ze zesítěného polyolefinu. U kabelů s tímto materiálem vnějšího pláště je zajištěna nejen vynikající odolnost proti povětrnostním vlivům, teplotě a UV záření, ale také mechanická a chemická odolnost. Odolnost proti čpavku, kalovým plynům, kyselině šťavelové, louhu sodnému a dalším chemickým látkám patří k základním vlastnostem tohoto materiálu.

Standardními typy kabelů na propojení solárních modulů, jednotlivých panelů do řetězců a ke střídačům jsou kabely ÖLFLEX® SOLAR XLR TF a ÖLFLEX® SOLAR XLS. Nový ÖLFLEX® TRAFO, který je vhodný pro střední napětí 1,8/3 kV, doplňuje skupinu kabelů pro fotovoltaiku a tvoří tak ucelené řešení pro kabeláž od solárního panelu až po rozhraní vysokého napětí distribuční soustavy.

ÖLFLEX® WIND, který byl uveden na trh v roce 2007, přináší svěží vítr do oblasti kabeláže pro větrné elektrárny. Tento kabel dokáže spolehlivě snášet kontinuální torzní pohyb až do +/- 150° a současně odolávat provozním vibracím.

Pro snadnou komunikaci v soustavě větrných elektráren nabízí Lapp Group venkovní optické kabely HITRONIC® HQN, optickou konfekci a rozvaděče. Pošlete nám specifikaci a odborníci ze skupiny Lapp pro vás připraví seznam produktů včetně návrhu řešení kabelové konfekce pro danou aplikaci.

Potřebujete kabel do každého počasí, který bude odolný olejům, chemikáliím, mazivům a chladicím prostředkům? Můžeme vám doporučit ÖLFLEX® ROBUST, osvědčený kabel do náročného prostředí, jaké můžeme najít např. v zařízeních na výrobu bioplynu.

LAPP GROUP i nadále potvrzuje svoji pozici neúnavného inovátora a lídra v oblasti kabelové techniky, podílí se na vývoji nabíjecích systémů pro elektromobily a přichází na trh s kompletním harmonizovaným systémem kabelů a konektorů pro nově vznikající obor e-mobility.
Nabíjecí systém sestává z připojovacího a ovládacího kabelu ÖLFLEX
® 540 P ve tvaru spirály a konektoru vyvinutého ve spolupráci se společností Bals Elektrotechnik, která se již více než 50 let specializuje na elektrické konektory pro globální trhy.
Kabel je vhodný zejména pro drsné provozní podmínky a je charakterizován vysokou mechanickou a chemickou odolností. Neobsahuje halogeny, je nehořlavý, odolný vůči oleji a je dimenzován pro rozsah teplot od -40°C do +90°C. Tento spirální kabel není při nabíjení nepřehledně vláčen po zemi a nemůže způsobit poškození vozidla.

Portfolio e-mobility skupiny LAPP zahrnuje také speciální a patentované vysokonapěťové kabelové rozvody pro novou generaci vozidel. Již dnes používá dodavatel pro automobilový průmysl firma Continental pro sériovou výrobu hybridních jednotek nového vozu Mercedes-Benz S 400 BlueHYBRID speciální systémová propojení od Lapp Group.


Načerpejte energii z Lapp Group na veletrhu ELECTRON 2011 v Praze.

Využijte prvního ročníku veletrhu ELECTRON a přijďte načerpat energii na stánek LAPP GROUP!

Všechny produkty skupiny Lapp naleznete v novém hlavním tištěném katalogu pro rok 2011/2012 nebo v 3D podobě v našich 3D knihovnách (www.lappgroup.cz). O nový hlavní katalog si můžete napsat e-mailem na info@lappgroup.cz nebo si jej vyzvednout osobně na jednom z jarních veletrhů AMPER Brno nebo ELECTRON Praha.

Společnost LAPP KABEL s.r.o. je součástí celosvětově působící skupiny Lapp, jejímž majitelem je rodina Lapp. Ve skupině pracuje 2800 zaměstnanců a tvoří ji 40 distribučních a 15 výrobních firem. Centrála LAPP GROUP je v německém Stuttgartu.
Svůj počátek datuje do roku 1957 a během svého více než padesátiletého působení na vyspělých průmyslových trzích se stala synonymem nejvyšší kvality pro průmyslové ovládací kabely ÖLFLEX
® , datové kabely UNITRONIC®, optické kabely HITRONIC®, průmyslové konektory EPIC®, kabelové vývodky SKINTOP®, systémy pro ochranu a vedení kabelů SILVYN®, označovací systémy FLEXIMARK®, komponenty pro průmyslovou automatizaci UNITRONIC® a ETHERLINE® a kabelové příslušenství. Tyto produkty nacházejí uplatnění u zákazníků v mnoha průmyslových oborech. Mezi ty nejvýznamnější patří především výrobci strojů a manipulační techniky, výrobci elektrických rozvaděčů, automobilový průmysl apod.
V minulém účetním období (2010) činil celkový obrat skupiny 633 mil. EUR.

 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
LAPP Czech Republic s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Úvodní, stručná verze rozhovoru s Jiřím Konečným zmiňuje, jak různé technologické trendy a požadavky na funkčnost a adaptabilitu ovlivňující vývoj systémů chytrých domů ve světě. Jak se český trh snaží v této oblasti držet krok s německými trendy. Diskutuje o vlivu levných produktů na trhu a jak se výrobci musí vyrovnávat s očekáváními spotřebitelů po vyšší kvalitě a více funkcích. Jak velké technologické firmy jako Google, Amazon nebo Apple formují trh s chytrými domy vytvářením komplexních ekosystémů. Předpovídá, že budoucnost bude směřovat k ještě větší integraci a inovacím v oblasti chytrých domovů, které budou přístupné širšímu spektru spotřebitelů. Více zde ...
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Rakouská pobočka OBO BETTERMANN začíná stavět další objekt! S heslem "Růst potřebuje prostor" startuje výstavba nového kancelářského, logistického a školicího centra v Gramatneusiedlu. Tam vzniká budoucí zázemí OBO Austria. Do konce roku bude nová budova OBO přístřeším pro zhruba třicet pracovníků značky. Do budoucna značka OBO zpevní svou dosavadní síť. A jaké je ohlédnutí za českou pobočkou? V květnu 2019 společnost OBO BETTERMANN oslavila na pražském ...
V současné době platí povinnost nechat certifikovat každý rozvaděč, ať už se jedná o malou rozvodnici s jedním modulem nebo velký průmyslový rozvaděč. Neustálým bodem diskuzí mezi odbornou veřejností je pak spor o této povinnosti u malých domovních rozvaděčů, které se prakticky skládají z již certifikovaných komponentů. Přeptali jsme se tedy přímo konkrétních řemeslníků, jaký je jejich názor ...
DALŠÍ FIREMNÍ ODKAZY
Kam se v budovách vyvíjí uplatnění vysokorychlostních dat optickými vlákny? Příchod elektroinstalačních podomítkových trubek Fraenkische se zabudovaným optickým vláknem se datoval dřív než známost standardů datových přenosů Industry 4.0. Trubky s označením FFKuS DATALIGHT se v českých e-shopech objevují, ale na běžných stavbách určitě ne. Jde o speciálku, říkají dataři, v běžném obydlí stačí spotřebiteli Wi-Fi. Jiná situace může ...
Pokud se chceme svou argumentací stavět na uvádění rozdílu, musíme se podívat na oba póly. V tomto případě na § 47 vyhlášky 137/1998 Sb., jehož obsah je v nové vyhlášce 268/2009 Sb. nahrazen § 36. Jaký je tedy rozdíl mezi zmíněnými paragrafy?
KALIFORNIE: Za devatero kopci, za devatero kaktusy se objevil horizont posetý větrníky. Pohled spíše z vědeckofantastického filmu, než z pohádky o hloupém Honzovi. Když jsem se mnutím očí pokoušel probudit z toho amerického snu, znovu jsem si uvědomil, že se musíme smířit s tím, že místní inženýři umí také počítat.
Potřebujete transformátor, ale máte napjatý rozpočet? Co tedy ušetřit a raději se poohlédnout po kvalitně repasovaném kusu? Zajímá-li vás, jak v dnešní nesnadné ekonomické situaci snížit náklady při pořizování těchto druhů zařízení, tak bychom měli jeden tip ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933