Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: LAPP: "LAPPENÁ ENERGIE…" (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 8.04.2011
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

LAPP: "LAPPENÁ ENERGIE…"


LAPP: "LAPPENÁ ENERGIE…"
Co pro nás chystá společnost LAPP KABEL s.r.o. na letošní jarní elektrotechnický veletrh ELECTRON, jaké jsou novinky a produkty v oboru klasické i zelené energetiky a jak byla inovována a doplněna produktová řada kabelů pro fotovoltaické elektrárny se dočtete zde ...
Tým portálu Elektrika, ze dne: 8.04.2011

"LAPPENÁ ENERGIE…"

... je mottem společnosti LAPP KABEL s.r.o. pro letošní jarní elektrotechnický veletrh ELECTRON, který se uskuteční 12.-15.4.2011 v areálu PVA Letňany v Praze. Z prostředí oslňujících padesátých let v podání rozesmátých a mávajících Marilyn Monroe ve sportovním veteránu Mercedes-Benz a našeho padesátiletého oslavence – nejznámějšího a nejúspěšnějšího ovládacího kabelu ÖLFLEX® - se přenesete do čerpací stanice budoucnosti.

Poprvé v rámci českých veletrhů bude představen kompletní napájecí systém pro elektromobily, a to včetně vozidla SMART (Mercedes-Benz) zapůjčeného společností E.ON, která je od konce roku 2010 výhradním provozovatelem těchto elektromobilů v České republice.
Představen bude široký sortiment výrobků Lapp se zaměřením na novinky a produkty pro obor klasické i zelené energetiky.

Skupina Lapp představila v minulých letech mnoho nových produktů poskytujících komplexní řešení v oblasti kabeláže obnovitelných zdrojů energií. Sortiment výrobků pro fotovoltaiku zahrnuje kabely ÖLFLEX® TRAFO s extrémně nízkým odporem, odolné kabely pro solární moduly ÖLFLEX® SOLAR, konektory pro fotovoltaiku EPIC® SOLAR, SKINTOP® kabelové vývodky, UNITRONIC® systémy pro přenos dat a FLEXIMARK® označovací systémy.

V úvodu roku 2010 byla inovována a doplněna produktová řada kabelů pro fotovoltaické elektrárny. Všechny používané kabely mají plášť ze zesítěného polyolefinu. U kabelů s tímto materiálem vnějšího pláště je zajištěna nejen vynikající odolnost proti povětrnostním vlivům, teplotě a UV záření, ale také mechanická a chemická odolnost. Odolnost proti čpavku, kalovým plynům, kyselině šťavelové, louhu sodnému a dalším chemickým látkám patří k základním vlastnostem tohoto materiálu.

Standardními typy kabelů na propojení solárních modulů, jednotlivých panelů do řetězců a ke střídačům jsou kabely ÖLFLEX® SOLAR XLR TF a ÖLFLEX® SOLAR XLS. Nový ÖLFLEX® TRAFO, který je vhodný pro střední napětí 1,8/3 kV, doplňuje skupinu kabelů pro fotovoltaiku a tvoří tak ucelené řešení pro kabeláž od solárního panelu až po rozhraní vysokého napětí distribuční soustavy.

ÖLFLEX® WIND, který byl uveden na trh v roce 2007, přináší svěží vítr do oblasti kabeláže pro větrné elektrárny. Tento kabel dokáže spolehlivě snášet kontinuální torzní pohyb až do +/- 150° a současně odolávat provozním vibracím.

Pro snadnou komunikaci v soustavě větrných elektráren nabízí Lapp Group venkovní optické kabely HITRONIC® HQN, optickou konfekci a rozvaděče. Pošlete nám specifikaci a odborníci ze skupiny Lapp pro vás připraví seznam produktů včetně návrhu řešení kabelové konfekce pro danou aplikaci.

Potřebujete kabel do každého počasí, který bude odolný olejům, chemikáliím, mazivům a chladicím prostředkům? Můžeme vám doporučit ÖLFLEX® ROBUST, osvědčený kabel do náročného prostředí, jaké můžeme najít např. v zařízeních na výrobu bioplynu.

LAPP GROUP i nadále potvrzuje svoji pozici neúnavného inovátora a lídra v oblasti kabelové techniky, podílí se na vývoji nabíjecích systémů pro elektromobily a přichází na trh s kompletním harmonizovaným systémem kabelů a konektorů pro nově vznikající obor e-mobility.
Nabíjecí systém sestává z připojovacího a ovládacího kabelu ÖLFLEX
® 540 P ve tvaru spirály a konektoru vyvinutého ve spolupráci se společností Bals Elektrotechnik, která se již více než 50 let specializuje na elektrické konektory pro globální trhy.
Kabel je vhodný zejména pro drsné provozní podmínky a je charakterizován vysokou mechanickou a chemickou odolností. Neobsahuje halogeny, je nehořlavý, odolný vůči oleji a je dimenzován pro rozsah teplot od -40°C do +90°C. Tento spirální kabel není při nabíjení nepřehledně vláčen po zemi a nemůže způsobit poškození vozidla.

Portfolio e-mobility skupiny LAPP zahrnuje také speciální a patentované vysokonapěťové kabelové rozvody pro novou generaci vozidel. Již dnes používá dodavatel pro automobilový průmysl firma Continental pro sériovou výrobu hybridních jednotek nového vozu Mercedes-Benz S 400 BlueHYBRID speciální systémová propojení od Lapp Group.


Načerpejte energii z Lapp Group na veletrhu ELECTRON 2011 v Praze.

Využijte prvního ročníku veletrhu ELECTRON a přijďte načerpat energii na stánek LAPP GROUP!

Všechny produkty skupiny Lapp naleznete v novém hlavním tištěném katalogu pro rok 2011/2012 nebo v 3D podobě v našich 3D knihovnách (www.lappgroup.cz). O nový hlavní katalog si můžete napsat e-mailem na info@lappgroup.cz nebo si jej vyzvednout osobně na jednom z jarních veletrhů AMPER Brno nebo ELECTRON Praha.

Společnost LAPP KABEL s.r.o. je součástí celosvětově působící skupiny Lapp, jejímž majitelem je rodina Lapp. Ve skupině pracuje 2800 zaměstnanců a tvoří ji 40 distribučních a 15 výrobních firem. Centrála LAPP GROUP je v německém Stuttgartu.
Svůj počátek datuje do roku 1957 a během svého více než padesátiletého působení na vyspělých průmyslových trzích se stala synonymem nejvyšší kvality pro průmyslové ovládací kabely ÖLFLEX
® , datové kabely UNITRONIC®, optické kabely HITRONIC®, průmyslové konektory EPIC®, kabelové vývodky SKINTOP®, systémy pro ochranu a vedení kabelů SILVYN®, označovací systémy FLEXIMARK®, komponenty pro průmyslovou automatizaci UNITRONIC® a ETHERLINE® a kabelové příslušenství. Tyto produkty nacházejí uplatnění u zákazníků v mnoha průmyslových oborech. Mezi ty nejvýznamnější patří především výrobci strojů a manipulační techniky, výrobci elektrických rozvaděčů, automobilový průmysl apod.
V minulém účetním období (2010) činil celkový obrat skupiny 633 mil. EUR.

TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
LAPP Czech Republic s.r.o. - Bartošova 315, Otrokovice - 573 501 011 - info@lappgroup.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.