Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Poselství laickým provozovatelům elektroinstalací! Elektrické zásuvky mohou vypadat bezproblémově, ale jejich oprava má svá pravidla. V českém právním systému platí zákon č. 250/2021 Sb., který vymezuje pravidla pro práci s technickými zařízeními ...
  • Koho kdy samotného napadlo jaké preventivní opatření by elektromontéři a elektroúdržbáři měli provádět, aby předešli úrazům při používání ručního nářadí? Asi nikdy a nikoho, tedy vyjma bezpečáka. Ten naopak přesně ví, jaké příčiny nejčastěji vedou k ...

LAPP: Lapp Kabel pro Speedmaster XL105


Document Actions
LAPP: Lapp Kabel pro Speedmaster XL105
Archový ofsetový stroj Speedmaster XL 105 firmy Heidelberger Druckmaschinen AG (Heidelberg) je produkt, který splňuje požadavky na nejvyšší kvalitu a produktivitu. Uvedením tohoto stroje na trh v roce 2004 byla zavedena nová výkonnostní kategorie ve výrobě tiskařských strojů. Více se o něm dočtete zde ...
Tým portálu Elektrika, ze dne: 13.04.2011
reklama

 

Lapp Kabel pro Speedmaster XL 105

Archový ofsetový stroj Speedmaster XL 105 firmy Heidelberger Druckmaschinen AG (Heidelberg) je produkt, který splňuje požadavky na nejvyšší kvalitu a produktivitu. Uvedením tohoto stroje na trh v roce 2004 byla zavedena nová výkonnostní kategorie ve výrobě tiskařských strojů: třída Peak-Performance.

Každý rok vyrábí světový lídr v archovém ofsetovém tisku ve své špičkové moderní továrně na tiskařské stroje ve Wiesloch/Walldorfu až 3.000 tiskařských strojů v různých třídách formátu a naplňuje tak objednávky ze všech světových kontinentů. Stroj Speedmaster XL 105 může být vybaven až 16 různými mechanizmy pro tisk, lakování a sušení archů a tiskne rychlostí až 18.000 archů za hodinu ve formátu 70cm x 105cm.

Inovativní technologie je obdivuhodná: "Zde je potřebná perfektní souhra mechanických, elektronických a pneumatických prvků", vysvětluje Peter Kaufman, vedoucí projekčního úseku v Heidelberské továrně. Proto používá již mnoho let kabelové a spojovací technologie skupiny Lapp ze Stuttgartu. "Rozsáhlé aplikační know-how, kvalita, spolehlivost dodávek a také poměr ceny a výkonu hovoří pro Lapp", dodává Volker Bender, který je u Heidelbergeru zodpovědný za nákup elektrických komponentů.

Plány kabeláže pro výrobce rozvaděčů a kabelové konfekce, kteří dodávají komponenty pro XL 105, jsou předem přesně definovány pracovníky společnosti Heidelberger Druckmaschinen AG. Je jim tak předepsáno, které kabely a jaké konektory, a také na jakém místě smějí být použity. Přitom je například v zařízení se šesti tiskovými mechanizmy položeno přibližně 2,7km kabelů. Každý tiskový mechanizmus má svůj vlastní rozvaděč, patentovaný vlastní vývoj Heidelbergeru. Rozvaděč tiskového mechanizmu řídí veškeré jeho funkce, jako například načtení obslužných tlačítek, snímačů, koncových spínačů a poloh pohonů, nasměrování pneumatických, hydraulických a elektrických akčních členů, stejně jako mechanizmů pro zvlhčování a nanášení barev.


Archový ofsetový stroj Speedmaster XL 105 firmy Heidelberger Druckmaschinen AG

Všechny bezpečnostní funkce jsou provedeny jako redundantní. Odtud řídí připojovací a ovládací kabely ÖLFLEX® CLASSIC 110 a ÖLFLEX® 150 CY jednotlivé pohony, například pro mechanizmus vlhčení a nanášení barev tiskařského stroje. Oba typy kabelů jsou ideální pro výrobu strojů a zařízení, mají plášť z PVC a jsou odolné proti plameni. Měděné opletení zajišťuje u kabelu ÖLFLEX® 150 CY doplňkové odstínění. V kritických oblastech, jako např. uvnitř samotného tiskařského mechanizmu, jsou kabely opatřeny navíc ještě ochrannou hadicí.

Pro koncové spínače a v prostoru pro ovládání jsou používány nízkofrekvenční datové kabely UNITRONIC® 100. Tyto ovládací a signalizační kabely se používají především v miliampérovém rozsahu elektroniky, kde jsou požadovány malé rozměry a zároveň vysoký počet žil.

Na straně pohonů, kde do sebe navzájem zapadají vysoce přesná ozubená kola (tolerance leží v rozsahu μm), se používá vysoce flexibilní kabel k servomotorům ÖLFLEX® SERVO FD 790.

Na centrálním rozvaděči Speedmaster XL 105 lze nalézt také nízkofrekvenční datové kabely UNITRONIC® LiYCY a kabelové vývodky SKINTOP®. Hlavní rozvaděč slouží jako zdroj energie pro celý stroj. Obsahuje Master CPU a ovládá jak hlavní pohon, tak i periferní agregáty jako je sušička, zásobení vzduchem, vodní chlazení nebo práškovací zařízení.

Peter Trauth, inženýr prodeje ve společnosti Lapp Kabel: "Heidelberger Druckmaschinen AG využívá naše zkušenosti jako systémového dodavatele. Naše obchodní vztahy se v průběhu let markantně rozvinuly. Dnes používá Heidelberg již téměř 150 výrobků od společnosti Lapp Kabel."

 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
LAPP Czech Republic s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Umíte odpovědět? Vysvětlete, proč musíme elektrické stroje chladit a co by se stalo, kdybychom je nechladili. Popište rozdíly mezi chlazením vzduchem a chlazením kapalinou. Vysvětlete, jak teplo putuje elektrickým strojem a jak nám tepelný okruh pomáhá toto teplo správně odvést. Co přesně znamená ventilace v kontextu elektrických strojů? Jaký je rozdíl mezi ...
V přednášce na konferenci SOLID Team se Miroslav Záloha ze SUIP zmínil také o nutnosti a významu technické dokumentace při revizích. Přestože jsou běžné argumenty o ztrátě nebo zastarání dokumentace, zdůraznil, že legislativa, vládní nařízení a provozní bezpečnostní předpisy, jasně stanovují povinnost udržování a aktualizace technické dokumentace. Připomněl význam dokumentace pro správné provedení revize. Hlavním bodem bylo, že revizní technik musí nejen ... Více sledujte zde!
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Jaké problémy mohou nastat při tvorbě projektových dokumentací hromosvodu pro rodinné domy? Je časté, že nízká kvalita dokumentace komplikuje práci realizovních firem? Co obvykle chybí v těchto nedostatečných projektech? Jak důležitá je analýza rizik v projektování hromosvodů? Co všechno by měla obsahovat kvalitní technická zpráva? Je pravda, že někteří lidé nevědí, jak by měla správná dokumentace vypadat, a jsou spokojení jen s několika listy papíru? Jaký rozdíl je mezi zkušenými projektanty a těmi, kteří "podvádějí" v projektování? Co všechno zahrnuje dobře vypracovaný projekt hromosvodu a uzemnění?
DALŠÍ FIREMNÍ ODKAZY
Rakouská pobočka OBO BETTERMANN začíná stavět další objekt! S heslem "Růst potřebuje prostor" startuje výstavba nového kancelářského, logistického a školicího centra v Gramatneusiedlu. Tam vzniká budoucí zázemí OBO Austria. Do konce roku bude nová budova OBO přístřeším pro zhruba třicet pracovníků značky. Do budoucna značka OBO zpevní svou dosavadní síť. A jaké je ohlédnutí za českou pobočkou? V květnu 2019 společnost OBO BETTERMANN oslavila na pražském ...
V současné době platí povinnost nechat certifikovat každý rozvaděč, ať už se jedná o malou rozvodnici s jedním modulem nebo velký průmyslový rozvaděč. Neustálým bodem diskuzí mezi odbornou veřejností je pak spor o této povinnosti u malých domovních rozvaděčů, které se prakticky skládají z již certifikovaných komponentů. Přeptali jsme se tedy přímo konkrétních řemeslníků, jaký je jejich názor ...
Světoznámá americká přehrada Hoover Dam na hranici Nevady a Arizony doznala změn. Při naší první návštěvě v roce 2006 byly viditelná první místa pilířů ve skalách. Dnes již chybí ke spojení mostu pouze desítky metrů ...
Máte z ploužení autem v městské dopravě či hledání místa k parkování stresové stavy? Neholdujete motorkám a jízdu na kole spojujete s námahou, pocením a nutným převlékáním? Elektrická kola eliminují nevýhody klasických kol a stávají se novým fenoménem v dopravě ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933