Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: LAPP KABEL: Hlavní katalog kabelů a vodičů 2016/17 (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 6.09.2016
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

LAPP KABEL: Hlavní katalog kabelů a vodičů 2016/17


LAPP KABEL: Hlavní katalog kabelů a vodičů 2016/17
Už víte jak vypadá aktuální obří katalog kabelů a vodičů od LAPP KABEL? Opět lze očekávat německou preciznost a úplnost informací. Konstrukce publikace se trošku změnila, ale i nadále jde o bytelný svazek informací, který nezničí ani dílénské nevlídné zacházení. Co katalog obsahuje? Koho katalog osloví? Sledujte tuto stručnou recenzi s vybranými náhledy ...
Miroslav Minařík, ze dne: 6.09.2016



Přišel do redakce nový obří katalog LAPP KABEL. Někdy si říkám, že takovou obrovskou knihu nemůže nikdo používat. Ale sám s texty pracuji hodně a je pravdou, že jsem v obložení papírových knih i přes to, že má práce je veskrze digitální. A s katalogem LAPP KABEL to bude u uživatelů hodně podobné.



O LAPP KABELu
Německá "dcera" LAPP KABEL v Otrokovicích je středobodem pro Českou a Slovenskou republiku. Na tomto místě se odehrává více činností než by člověk čekal, ale to je námět na jiný a obsáhlejší článek. Zůstaňme u toho, že odtud LAPP KABEL podává technickou podporu těm, kteří s jejich produkty pracují.

Jak katalog vypadá

Stručně lze tvrdit, že je přesně takový, jaký bych od světového lídra očekával. Provedení katalogu je prakticky nezničitelné. Starší provedení katalogu jsem viděl na mnohých pracovištích a i přes někdy méně vlídné zacházení, stále držel pohromadě a plnil svou funkci.
Na rozdíl od předešlých verzí, tato již nemá výseky na otevřené straně, ovšem označení kapitol je natolik výrazné, že se palcem hledá velice dobře.

Co se dozvíme za detaily
Pro každý typ produktu je vyhrazena jedna celá A4. Informace jsou úsporně, přitom přehledně "zalomeny" tak, abychom nemuseli zbytečně listovat. Nalezneme odstavce o výhodách, oblasti použití, vlastnostech, odkazech na předpisy a normy, konstrukci, ale také detailní technické údaje. A nakonec nechybí tabulka jednotlivých typů.


Pro větší náhled kliknout!

Co v katalogu nalezneme

Detailně popisovat takovou obří publikaci v krátké recenzi samozřejmě (již tradičně) není možné. Tedy stručně:


V zadní části katalogu je věnováno několik stránek Odbornému lexikonu. Ten před lety vycházel jen jako samostatná publikace, velkou část naleznete i u nás na portále.


Pro větší náhled kliknout!



Co se mi líbí
Propracovanost do posledního detailu. Už u provedení tohoto katalogu je zřejmé, že tento výrobce myslí i na tu "poslední molekulu" svého produktu. Pokud bych pracoval s kabely často, měl na svém pracovišti tento katalog, zvažoval bych, co je pro mne snazší. Zda telefonát do Lappu, najít odpověď na jejich www nebo odpověď jednoduše a rychle nalistovat v této obsáhlé "bibli".


Pro větší náhled kliknout!

Můj závěr
Tento katalog se tradičně nachází u všech, kteří mají s kabely a vodiči co společného. Byl jsem u několika obchodníků kabely a generální katalog LAPP tam byl vždy. Konec konců znát produkty lídra oboru je snad povinností každého, kdo se za specialistu v této oblasti označuje. A to bez ohledu, zda jde o příznivce značky, či nikoliv.  A tato aktuální edice katalogu je pokračováním předešlých úspěšných.

Odborníci s možností prémiového obsahu mají možnost listovat katalogem zde ...
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
LAPP Czech Republic s.r.o. - Bartošova 315, Otrokovice - 573 501 011 - info@lappgroup.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.