Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Něco málo z mé praxe. O elektroinstalačních pancéřových trubkách jsem se toho na střední škole moc nedozvěděl. Občas nějaká zmínka nebo vylistováno v technickém katalogu. Ony pancéřové trubky už asi nejsou tak frekventované jako kdysi. Za to jako ...

LAPP GROUP dodá nabíjecí systém pro Singapur


Document Actions
LAPP GROUP dodá nabíjecí systém pro Singapur
Před několika týdny byla BOSCH GROUP pověřena realizací pilotního projektu, který zahrnuje softwarově orientovanou platformu služeb v rámci e-Mobility a k tomu potřebnou nabíjecí a komunikační infrastrukturu. Nabíjecí systémy pro nabíjecí stanice přicházejí od Lapp Group. Více se o nich dočtete zde ...
František Omasta, ze dne: 26.04.2011

 

Společnosti Bosch a LAPP GROUP realizují v Asii pilotní projekty pro softwarově orientovanou platformu služeb v rámci e-Mobility

Singapur je průkopníkem v používání bezsplodinových elektrických vozidel. Významným způsobem k tomu přispějí LAPP GROUP - světově známý výrobce a distributor špičkových flexibilních kabelů ÖLFLEX®, datových kabelů UNITRONIC®, optických kabelů HITRONIC®, kabelových vývodek SKINTOP®, ochranných hadic SILVYN®, energetických řetězů SILVYN® CHAIN, průmyslových konektorů EPIC®, kabelových označovacích systémů FLEXIMARK®, komponentů pro síťovou techniku ETHERLINE® a skupina Bosch – společnost působící v oblasti technologií a služeb, v oblasti automobilové a průmyslové techniky, spotřebního zboží a stavební techniky.
Před několika týdny byla BOSCH GROUP pověřena realizací pilotního projektu, který zahrnuje softwarově orientovanou platformu služeb v rámci e-Mobility a k tomu potřebnou nabíjecí a komunikační infrastrukturu. Nabíjecí systémy pro nabíjecí stanice přicházejí od Lapp Group.

Platforma služeb od společnosti Bosch může řidičům elektrických vozidel prostřednictvím internetového řešení e-Mobility nejen nalézt volné nabíjecí stanice, nýbrž také předem rezervovat jejich nabíjení. Zejména v hustě osídlených městech, jako je Singapur, s omezeným počtem parkovacích míst. U nabíjecích stanic je toto velmi důležité.

Nabíjecí systém sestává z kuželově spiralizovaného připojovacího a řídicího kabelu ÖLFLEX® 540 P a konektoru odpovídajícího japonské normě pro konektory SAE J1772. Kabel je vhodný zejména pro drsné provozní podmínky a je charakterizován vysokou mechanickou a chemickou odolností. Neobsahuje halogeny, je nehořlavý, odolný vůči oleji a je dimenzován pro rozsah teplot od -40 do +90°C. Podle vyjádření systémových inženýrů společnosti LAPP SYSTEMS, dceřiné společnosti Lapp Group, musí takový kabel spolehlivě fungovat v jakémkoli počasí. Navíc by neměl být při nabíjení nepřehledně vláčen po zemi nebo způsobit poškození vozidla. Tento projekt bude realizován v souladu s japonskými normami pro konektory, protože v Singapuru jsou používány hlavně japonské vozy.


Obr. 1 Při použití internetové platformy služeb "e-Mobility" společnosti Bosch mohou řidiči vozidel s elektrickým pohonem například rychle najít volnou nabíjecí stanici. Kabely pro nabíjecí stanice přicházejí od LAPP GROUP

Rozsáhlé portfolio v rámci e-Mobility
Pro Lapp Group je projekt v Singapuru důležitým krokem pro další strategické budování své kompetence v rámci e-Mobility a posílení své pozice na asijském trhu. Portfolio e-Mobility společnosti Lapp zahrnuje také speciální a patentované vysokonapěťové kabelové rozvody pro novou generaci vozidel. Tyto vysokonapěťové kabely se používají uvnitř vozidla a mohou být připraveny dle přání zákazníka při použití různé připojovací techniky.

Již dnes používá dodavatel pro automobilový průmysl firma Continental pro sériovou výrobu hybridních akumulátorů nového vozu Mercedes-Benz S 400 BlueHYBRID speciální systémová propojení od Lapp Group. Tyto kabely a konektorové systémy jsou používány uvnitř lithium-iontových baterií. Kromě toho skupina Lapp uskutečňuje výměnnou spolupráci s předními společnostmi, které v současné době vyvíjejí nové bateriové systémy pro efektivnější ukládání elektrické energie.


Obr. 2 Kompletní harmonizovaný nabíjecí systém pro elektromobily včetně konektorů a interních propojovacích a vysokonapěťových kabelů

Informace o skupině Lapp
Společnost LAPP KABEL s.r.o. je součástí celosvětově působící skupiny Lapp. Majitelem skupiny je rodina Lapp a pracuje v ní ca 2.800 zaměstnanců. Skupinu tvoří 40 distribučních a 15 výrobních firem. Centrála Lapp Group je v německém Stuttgartu. Svůj počátek datuje do roku 1957 a během svého více než padesátiletého působení na vyspělých průmyslových trzích se stala synonymem nejvyšší kvality pro průmyslové kabely, konektory, kabelové vývodky, energetické nosiče, označovací systémy, komponenty pro průmyslovou automatizaci a kabelové příslušenství. Tyto produkty nacházejí uplatnění u zákazníků v mnoha průmyslových oborech. Mezi ty nejvýznamnější patří výrobci obráběcích strojů a manipulační techniky, výrobci elektrických rozvaděčů, automobilový průmysl apod. V minulém účetním období (2010) činil celkový obrat skupiny 633 mil. EUR.
Obchodní zastoupení skupiny v České a Slovenské republice vzniklo v roce 1993 a krátce nato, v roce 1998, byla založena společnost LAPP KABEL s.r.o. V roce 2003 následovalo založení slovenské společnosti LAPP SLOVENSKO, s.r.o. a v roce 2004 přemístění významné části výroby kabelové konfekce ze Stuttgartu do Holešova. Firma se nachází ve 4 lokalitách (Otrokovice, Holešov, Praha a Nitra). Celkový počet zaměstnanců činí 199, kteří jsou organizačně začleněni do 4 divizí: obchodní, provozní, výrobní a divize zaměřené na oblast energetiky a petrochemie.

Více informací o aktivitách Lapp Group získáte níže uvedeným formulářem!
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
LAPP Czech Republic s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933