Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Poselství laickým provozovatelům elektroinstalací! Elektrické zásuvky mohou vypadat bezproblémově, ale jejich oprava má svá pravidla. V českém právním systému platí zákon č. 250/2021 Sb., který vymezuje pravidla pro práci s technickými zařízeními ...
  • Koho kdy samotného napadlo jaké preventivní opatření by elektromontéři a elektroúdržbáři měli provádět, aby předešli úrazům při používání ručního nářadí? Asi nikdy a nikoho, tedy vyjma bezpečáka. Ten naopak přesně ví, jaké příčiny nejčastěji vedou k ...

LAPP: Efektivní kabely pro vysoce dynamické aplikace


Document Actions
LAPP: Efektivní kabely pro vysoce dynamické aplikace
Stuttgartská skupina Lapp dále rozšířila svou nabídku vysoce dynamických kabelů. Tři nové špičkové kabely ÖLFLEX SERVO FD 798 CP, ÖLFLEX SERVO FD 796 P a ÖLFLEX CHAIN 896 P, představuje v listopadu 2012 na veletrhu SPS IPC Drives v Norimberku.
Komerční sdělení, ze dne: 6.12.2012


Stuttgartská skupina Lapp dále rozšířila svou nabídku vysoce dynamických kabelů. Tři nové špičkové kabely ÖLFLEX SERVO FD 798 CP, ÖLFLEX SERVO FD 796 P a ÖLFLEX CHAIN 896 P, představuje v listopadu 2012 na veletrhu SPS IPC Drives v Norimberku.

Tři novinky vynikají při rychlých a opakovaných změnách polohy v energetických řetězech se zrychlením až 50m/s2. Umožňují tak zkrátit relativní rozběhové a brzdicí časy až o 96%, a to při rychlostech pohybu až 5m/s a délkách pojezdu až 100 metrů. Tím umožňují výrazně rychlejší a efektivnější práci než dosavadní kabely pro energetické řetězy.
Nové kabely skupiny Lapp umožňují vyšší produktivitu při maximální životnosti, minimální prostorové náročnosti a minimální hmotnosti.

Perfektním doplňkem k již zavedenému servokabelu ÖLFLEX SERVO FD 796 CP, který je používán jako celkově stíněný přívodní kabel k servomotorům, je nyní kabel ke snímačům otáček ÖLFLEX SERVO FD 798 CP pro elektrické pohony s regulací otáček.


Ve zkušebním zařízení skupiny Lapp pro testování kabelů pro použití v energetických řetězech je možné dosáhnout rychlosti až 10 m/s a zrychlení až 100 m/s²

Tento kabel je vhodný jako signální kabel k připojení rotačních snímačů pro servopohony a byl vyvinut tak, aby byl přizpůsoben rozhraní pro připojení nejdůležitějších lineárních a rotačních převodníků renomovaných výrobců.

Nový kabel ke snímačům otáček ÖLFLEX SERVO FD 798 CP nahrazuje hned čtyři dosavadní snímačové kabely a vyniká při rychlých změnách polohy v energetických řetězech. Díky celkovému stínění je ho možné použít také v částech strojů a zařízení, které jsou citlivé z hlediska EMC.

Portfolio vysoce dynamických servokabelů pro použití v energetických řetězech doplňuje kromě toho ÖLFLEX SERVO FD 796 P a 4 a 5žilový připojovací kabel ÖLFLEX CHAIN 896 P. Oba kabely nahrazují čtyři (servo)kabely z dosavadního sortimentu. Kabel ÖLFLEX SERVO FD 796 P pokrývá přitom varianty s ovládacím párem (ovládacími páry) žil. Jsou vhodné buď jako přívodní kabely pro servomotory, které jsou výrobcem z hlediska EMC navrženy tak, že potřebné napájecí kabely nemusí mít celkové stínění nebo k řízení kombinovaných frekvenčně řízených motorů s doplňkovými funkcemi elektrické brzdy nebo sledování teploty. ÖLFLEX CHAIN 896 P nahrazuje provedení bez ovládacích párů žil a používá se jako výkonový napájecí nebo distribuční kabel.

Aby byla trvale zaručena kvalita, investovala skupina Lapp před časem do nového zkušebního zařízení pro testování kabelů pro použití v energetických řetězech ve vlastním zkušebním centru.

Zde jsou kabely vystaveny extrémně vysokému dynamickému zatížení střídavými ohyby. Nový testovací systém umožňuje dosáhnout rychlosti až 10m/s a zrychlení až 100m/s².
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

LAPP Czech Republic s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933