Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Hakel, přepěťové ochrany (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 11.07.2003
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Hakel, přepěťové ochrany


hakka3.jpg
Český výrobce přepěťových ochran Hakel, jeho sortiment, katalog, který poskytuje jako technickou podporu pro projektování a montáže. Co nabízí za informace v tomto katalogu?
Igor Nováček, ze dne: 11.07.2003

Společnost Hakel byla založena v roce 1994. Její sídlo je v Hradci Králové. Podobně jako další výrobci elektrotechnických materiálů, poskytuje jako technickou podporu přehledový katalog svého sortimentu.

Uvedený katalog samozřejmě kromě popisu produktů obsahuje podrobně popsanou problematiku EMC. Dále pak naleznete popis používaných termínů.

Kde se dozvíte bližší informace např. o průbězích a parametrech bleskových napětí a proudů, nebo popis galvanické a kapacitní vazby. Pro méně znalé této problematiky je zde druhy přepětí, které se běžně vyskytují v sítích nn. Celá problematika je v katalogu rozepsána srozumitelným jazykem, kterému již elektrotechnici rozumí.

Dnes, kdy je síť nn doslova "zaneřáděna" různými rušeními, je používání přepěťových ochran stále aktuálnější. Proto je dobré tuto problematiku mít dobře nastudovanou alespoň na úrovni elektrotechnika.

TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.