Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Něco málo z mé praxe. O elektroinstalačních pancéřových trubkách jsem se toho na střední škole moc nedozvěděl. Občas nějaká zmínka nebo vylistováno v technickém katalogu. Ony pancéřové trubky už asi nejsou tak frekventované jako kdysi. Za to jako ...

K&V TIP#3: Proudové chrániče EATON


Document Actions
K&V TIP#3: Proudové chrániče EATON
"Není chránič jako chránič"! Toto tvrzení plně koresponduje s mou zkušeností. Na trhu máme ledacos. Skoro bych řekl, že naše republika je evropská křižovatka všech světadílů, kde nalezneme "vše co někomu upadne". Jak se pak ve všech reklamních superlativech vyznat? Nejlepším signálem jsou ověřené reference, ale jak k nim jako odběratel přijít? Na tento sortiment nemůže z logických důvodů poskytovat referenci koncový spotřebitel ...
Filip Horáček, ze dne: 21.08.2018


... inu, zapeklitá věc. Lze navrhnout "zeptejte se odborníků". Proč ne.. ale kde a kdo jsou ti odborníci? Už sama identifikace odborníka pro osobu této problematiky neznalou není zrovna snadné. Ale proudový chránič, respektive jeho instalace, stejně není v kompetenci spotřebitelů. Již z principu věci je logické, že prvky určené k ochraně zdraví osob může instalovat pouze ten, kdo má veliký znalostní přesah od pouhého schéma zapojení a samozřejmě je k tomu legislativně oprávněn. Z toho důvodu není potřeba spotřebiteli vysvětlovat podrobnosti, které ve své praxi stejně.



K dispozici jsou všechny používané alternativy (např. 25, 40 nebo 63/4/0,03). V případě této značky máme jistotu stejných rozměrů, tedy stejného příslušenství i místa mezi moduly, mezi kterými je například nutné vyměnit proudový chránič jiných parametrů.




Velkoobchod K&V ELEKTRO dává tímto sdělením dobrý tip na jednuz nejlepších značek proudových chráničů. Jak jsem se již zmiňnoval v prvním tipu na jističe, jde o dlouhodobou praxí prověřený sortiment již od prvotní značky Felten&Guilleaume, přes Moeller až po současný EATON. S největší pravděpodobností bude shoda o kvalitě této značky i odborníků diskutujících na tomto portále. Čtěte také O nesprávné funkci proudových chráničů.

Za mne jednoznačně dobrý tip!



Související odkazy:
Produkty
ze stejné řady















 

Pravidelný sobotní přehled novinek a bonusů
z celého portálu Elektrika získáte přihlášením

 

 

Diskutující k tomuto článku

  ... a další (počet diskutujících: 9)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

K&V ELEKTRO a.s.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933