Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: KURIOZITY: Žádost o práci elektrikáře (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 11.05.2018
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

KURIOZITY: Žádost o práci elektrikáře


KURIOZITY: Žádost o práci elektrikáře
Žijeme v relativně svobodné zemi, ale svoboda končí tam, kde začínají nějaká pravidla. Nikdo z nás není vševědoucí a všichni nabýváme často pomýlené domněnky. V komunikaci se manželka zmiňuje o odborných kvalitách svého muže a přikládá i obrázky. Asi bychom toto sdělení nevzali vůbec vážně, pokud by paní před zasláním nevolala. My jí slíbili, že se optáme, ale to ještě nikdo z nás nevěděl, co bude žádost obsahovat. Z textu není patrné, že její muž ovládá pouze azbuku ...
Tým portálu Elektrika, ze dne: 11.05.2018



Pravděpodobně málokdo tuší, kdo všechno se na naši redakci telefonem nebo textem obrací. U mnoha zpráv obsah ani moc vnímat nemusíme, ale toto sdělení bylo tak opravdové ...

Dobrý den,
nevím, zda píšu správné firmě, ale chtěla bych sehnat svému manželovi nějaké zaměstnání. Bohužel nemá české státní občanství, ale povolení k pobytu samozřejmě má. Je vyučený zedník, ale jeho technické dovednosti a znalosti mají velký přesah. Například jako elektrikář by určitě byl vítaným parťákem na nejedné stavbě! Přikládám některá jeho řešení, kdy pomohl zákazníkům vyřešit nenadálou situaci.


Pro větší náhled kliknout!

Jeho zručnost a duchapřítomnost vítají jeho kolegové na stavbách nejčastěji. S hodně velkou pravděpodobností se stává, že spotřebiče stavebníků mají jiné koncovky než někdo předpokládal. Muž dokáže hbitě reagovat a připojit cokoliv! Ovšem nutno dodat, že jde pouze o dočasná řešení. Takovou přípojku by totiž časem zřejmě někdo vytrhl a musela by se upevňovat znovu.

Pro větší náhled kliknout!

Na výše uvedeném obrázku realizoval zvýšení příkonu. Sporák měl tak dva proudy. Tedy dvakrát výkonější. Manžel zvažoval, zda nenapsat výrobci a nebo neposlat zlepšovák na patentový úřad. Je zde totiž prokazatelná úspora! I přesto, že sporák je o sto procent výkonější (má dva proudy), elektrické hodiny se při odběru točí stále stejně!


Pro větší náhled kliknout!

U jednoho ze sousedů odstranil závadu na jističi. Jednoho dne začal jistič opakovaně vypadávat. Manžel odhalil poruchu velice rychle. A než majitel sehnal jistič s vyšší hodnotou, upravil zapojení tak dobře, že už nebylo potřeba jistič vyměňovat. Z toho lze dovodit, že ne všechny drahé jističe nebudou vypadávat. Podle manželových slov i levný jistič za pár babek může vydržet i desítky roků aniž by jedinkrát vypadl!

Pro větší náhled kliknout!

Do elektroinstalace by se neměl pouštět každý jouda, který o elektrice ví pouze to, že kope! Na tomto obrázku manžel zachraňoval chybějící nulu. Taková chybějící nula může způsobit i úraz! Manžel ji dočasně připojil z radiátoru a už to dobře funguje skoro půl roku.

Jeho praxe v elektrotechnice je delší než deset let, proto je na zvážení, zda mu jeho činnost nezlegalizovat nějakým dokumentem. Například výučním listem, maturitním vysvědčením nebo nečím podobným.

Pokud byste měli nějakou práci pro manžela, zcela určitě podá stejný nebo dokonce i lepší výkon!
Děkuji Jiřina K......


Nelze udělat jinak než se s vámi o tuto žádost podělit.
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.