Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: KURIOZITY: Jak se dá také přeúčtovat energie (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 16.05.2008
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

KURIOZITY: Jak se dá také přeúčtovat energie


KURIOZITY: Jak se dá také přeúčtovat energie
Byl by krásný veliký rozvadeč, s hlavním a mnoha podružnými měřeními. Ale ne vždy se to dá realizovat. Víme, že "neviditelná ruka trhu" nemá oči, předpisy nezná. A tak zde máme jedno ryze tržní odbytiště elektřiny ...
Igor Nováček, ze dne: 16.05.2008

Budova před rekonstrukcí elektroinstalace zažívá po dlouhou dobu opilecké dýchánky. Není divu, když v jedné části je malá restaurace. Její majitel z ní udělal nekuřáckou a tak mnohé příznivce vyhnal na dvůr ...

... hosté si místo na dvoře oblíbili natolik, že se stalo velice oblíbeným. Na druhé straně objektu je diskotéka pro omladinu. A v centru toho dění je stavební "antoníček".

Jak je z fotografií patrné je napojen ze skříně nožových pojistek. Tento stavební rozvaděč je dočasným "náhradním" přívodem pro další pronajaté prostory. Stará hliníková instalace vypověděla službu po zásahu bleskem, kdy se mnoho drátů doslova vypařilo. Okamžitým náhradním řešením byl tento rozvaděč. Kolemjdoucího nenapadne, co vše asi závisí na zapojených zásuvkách.
Později jsem se dozvěděl, že na některých zásuvkách jsou připojeny kanceláře s několika servery.

Antoníček má jedny hodiny a rozúčtování mezi nájemníky je paušální dle "oka" provozovatele. ten, kdo se opozdí s nájmem, tomu se jednoduše vytáhne vidlice ze zásuvky. Občas se to tedy splete ... A tak některé obchůdky si preventivně označují své přívody krátkými sděleními.

Při pohledu na ten chaos v třífázových přívodech jsem rád, že tu nemám kancelář.

A nakonec ....
Víte co si myslí o takových nápisech ti, kteří na rozvaděči večeří a dopíjí třeba desáté pivo?

TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.