Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje

KUČERA: Katalog relé Tele Haase


Document Actions
KUČERA: Katalog relé Tele Haase
Podívejme se na poslední katalog spínacích přístrojů rakouského výrobce Tele Haase v podání českého distributora. Kdo navrhuje rozvaděčové přístroje, tuto značku důvěrně zná ať již pod originálním označením nebo jinou značkou jako OEM verzi. Tento technický sešit nepřináší celou produkci vídeňského závodu. Naleznete výběr zajímavých a často užívaných produktů.
Karel Herma, ze dne: 29.01.2013
reklama

Každý nepoužívá nebo nemá verifikovaný účet k využívání našich redakčních informačních zdrojů, kde dle potřeby nalistuji potřebný katalog. Pokud nějaké zboží používáme často, určitě je pohodlnější papírová verze.

Obsah

Tento lepený katalog o 76. stranách obsahuje tyto kapitoly produktů:
  • hlídací relé
  • časová relé
  • pomocná relé
  • softstartéry

Softstartéry

mají v této době také velmi široké uplatnění, protože se instalují velké výkony strojů, ať jde o čerpadla, brusky, soustruhy a podobná zařízení. A co tedy se v katalogu skrývá? Pojďme se podívat na některé z přístrojů.



Multifunkční časové relé s dálkovým ovládáním a bezpotenciálovým řídícím kontaktem
Po mechanické stránce jsou pro připojení vodičů připraveny svorky rozmezí 1x4mm2 nebo 2x2,5mm2 s krytím IP20. Relé je ukryto v samozhášivém pouzdru na DIN lištu. Napájecí napětí je volitelné od 12-400VAC. Vlastní spotřeba je 2 VA. Dálkové řízení, v zadaném  časovém rozsahu je možné při deaktivaci interních potenciometrů. Maximální délka vzdáleného řízení je 5m. Výstup tvoří dva bezpotenciálové kontakty o mechanické životnosti 200 miliónů cyklů. Spínaný výkon je maximálně 1250 VA.

 


Hlídací relé jednofázového napětí


Hlídání poklesu
Relé slouží k hlídání nastaveného napětí. Poklesne-li hodnota sledovaného napětí pod nastavenou minimální hodnotu, rozepne se výstupní kontakt, zhasne žlutá LED a rozsvítí se červená LED MIN. Kontakt relé se sepne opět, pokud napětí překročí nastavenou mez maximálního napětí.

Hlídání tolerance
Pokud je hodnota hlídaného napětí v nastavených mezích, minimum a maximum, je výstupní kontakt sepnut a svítí žlutá LED. Pokud napětí vybočí z nastavených hodnot, kontakt se rozepne.





Nakonec musím upozornit na fakt,
že katalogu chybí rozdělovací menu nebo obsah. Stěžuje to tak orientaci a špatně se hledají jednotlivé sekce uvedené na titulce. Na druhou stranu pokud zalistujeme do katalogu, tak každý produkt je detailně popsán a jsou k němu uvedeny všechny potřebné informace.
Katalog je určitě přínosný, a to nejen skalním příznivců značky, ale všem pro základní informace. Tento katalog je v našich zdrojích zde.


PRACUJETE V OBORU?
Máte možnost si o tento katalog zažádat
níže uvedenou objednávkou!
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
Ing. Jan Kučera
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
KOPOS Kolín dodává unikátní výrobek na trhu - praktické elektroinstalační lišty ELEGANT, které na trhu nabízí jako jediný výrobce. Vaše kabely vedené na stěnách s nimi budou v přehledném, bezpečném a především elegantním kabátě ...
Sortiment energeticky úsporných světelných zdrojů zažil po "pádu" klasických žárovek nebývalý rozvoj a neustále je rozšiřován. Velkých změn doznaly jak variabilita tvarů, tak i účinnost a délka životnosti. Pojďme se podívat, co na to přední výrobce světelných zdrojů, společnost OSRAM ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933