Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Která značka jističe byla tou nejoblíbenější v létě 2009? (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 16.10.2009
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Která značka jističe byla tou nejoblíbenější v létě 2009?


Která značka jističe byla tou nejoblíbenější v létě 2009?
Český trh je křižovatkou všech evropských a mnohých světových výrobců. O to, které značky máme v oblibě, se vedou neustálé dohady. Letos na jaře jsme začali připravovat hlasování o "Nejoblíbenější značku jističe léta 2009". POZOR! Nehlasovalo se pro výrobce, ale pro značku!
Tým portálu Elektrika, ze dne: 16.10.2009


Sestavení značek
předcházelo tipování čtenářů. Z došlých informací byly sestaveny nominované značky. Pokud pro značku nepřišlo alespoň pět doporučení, značka do této soutěže nebyla zařazena.

Letošní horké léto se hlasovalo po tři měsíce o nejoblíbenější značku základního prvku každého rozvaděče. Jističe. Značku jističe, nikoliv výrobce, protože výrobce může produkovat části přístrojů pro více značek. Tento průzkum se týkal obchodní značky, jejíž obliba se skládá například z

Z uvedeného je zřejmé, že samotnou kvalitou produktu oblibu bez ostatních aspektů nezískáte. Úspěšná značka pracuje rovnoměrně na všech uvedených bodech. Pokud pracuje opravdu dobře, odborná veřejnost se tržně jasně vyjádří.

Podívejte se na výsledky ...

Značka procent z celkových
3033 hlasů
ABB 7,65%
BONEGA 6,17%
F&G FELTEN 4,25%
HAGER 3,63%
KANIA 1,02%
LEGRAND 3,43%
MERLIN Gerin 7,19%
MOELLER 19,09%
OEZ 26,18%
SEZ Krompachy 4,09%
SCHRACK 13,13%
SIEMENS 5,18%

Z uvedené tabulky vidíme vítězný OEZ, který na své značce pracuje již dlouhá léta. Značka OEZ zůstává i přes to, že je nyní vlastník Siemens. Značka Moeller zůstává těsně za OEZ, ovšem je vhodné přihlédnout, že bylo hlasováno i pro značku F&G, což je značka patřící také do skupiny Eaton Moeller. Třetí místo obdržel Schrack Technik, který se přímo zaměřuje na potřeby klientů. Tabulka prozrazuje, že malá česká Bonega má srovnatelný ohlas s velikány, jako je například HAGER Electro, Legrand, SEZ Krompachy.

Závěr:
Výsledky nejsou pouze o kvalitě nebo pestrosti portfólia. Hlasování bylo ukončeno koncem srpna. Do vydání tohoto vyhodnocení jsme v redakci prováděli osobní průzkum, který nám nezávisle potvrdil toto hlasování. Výsledky přímo zde ...

TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.