Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: KROZ#1 Výrobce rozvaděče musí mít jistotu v tom, co osazuje, říká Leoš Blažek (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 23.01.2019
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

KROZ#1 Výrobce rozvaděče musí mít jistotu v tom, co osazuje, říká Leoš Blažek


KROZ#1 Výrobce rozvaděče musí mít jistotu v tom, co osazuje, říká Leoš Blažek
Při výrobě rozvaděčů žádné "prý" neexistuje! Výrobce rozvaděče za svůj produkt odpovídá a nej proto, že na něj nalepí svůj štítek. Jeden z důvodů proč, se odběratelé drží své oblíbené značky je také technická stálost a jistota. Ve sféře B2B, kdy se nacházíte v pozici dodavatele zařízení prakticky neustále, nemáte časoprostor na ověřování, testování a zjišťování referencí nových výrobců. Možná právě proto se v seriózních dodávkách mix značek různých výrobců neobjevuje. Ale setkali jsme se již s názory typu: "to je prý spolehlivé, jinak by se to neprodávalo" ...
Tým portálu Elektrika, ze dne: 23.01.2019




Zda je možné sestavit rozvaděč z prvků různých výrobců nám řekl za značku Rittal Leoš Blažek.



Textový přepis mluveného slova rozhovoru ...

Leoš Blažek, Rittal Czech
Rozvaděč můžeš samozřejmě sestavit, nicméně veškeré ověřování návrhů dokumentace s tím spojené jsou na tvé zodpovědnosti. Je to tvé vlastní rozhodnutí, můžeš, ale přináší to určitou práci a zodpovědnost, kterou pak musíš vykonat.

A v čem je to jiné, pokud sestavuji rozvaděč přístroji jednoho výrobce? Je to snazší?
Leoš Blažek, Rittal Czech
Pokud to děláš z produktů jednoho výrobce, musíš minimálně komunikovat s výrobcem, abys zjistil co, všechno on ti je schopen poskytnout, protože na rozvaděč nalepíš svůj vlastní štítek, tudíž ty jsi výrobcem, takže veškerou dokumentaci bys měl mít k dispozici a neměl bys jen spoléhat na tvrzení výrobců, že to tak je. Zkrátka a jednoduše bys měl být v kontaktu a získat si veškeré informace o tom, co oni zastřešují a určitě tam bude spousta věcí, které budeš muset udělat sám.

Další postřehy a názory Leoše Blažka z problematiky rozvaděčů sledujte v dalších částech seriálu KROZ.



TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.