Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: KŘIŽÍK GBI: Elektroměry s dálkovým odečtem (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 2.09.2008
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

KŘIŽÍK GBI: Elektroměry s dálkovým odečtem


KŘIŽÍK GBI: Elektroměry s dálkovým odečtem
Ve velkých rozsáhlých objektech nebo administrativních budovách, kde je velké množství odběrných míst, je problematický odečet a následné rozúčtování spotřeby elektrické energie. Nahlédněte se mnou do katalogu společnosti KŘIŽÍK GBI, která vám nabízí řešení…
Jiří Macháček, ze dne: 2.09.2008

KŘIŽÍK GBI, a.s. je společnost navazující na tradiční výrobu elektroměrů v Prešově. Byla založena v roce 1997. Zabývá se vývojem a výrobou elektromechanických a elektronických elektroměrů (jednofázových a trojfázových) i speciálních elektroměrů.

ISAR – systém dálkových odečtů a řízení odběrných míst
Společnost KŘIŽÍK GBI, a.s. ve spolupráci se společností ModemTec, představují novinku systém ISAR – jedná se o automatický systém odečtu spotřeby, který zároveň umožňuje dálkové řízení odběrných míst nejen elektrické energie, ale i plynu, vody, tepla apod. Systém nabízí dálkově z jednoho řídícího centra uskutečňovat sběr údajů, měnit režimy činnosti elektroměrů a odpojovat nebo připojovat bez nutnosti návštěvy odběrného místa.


Pro větší náhled kliknout!

Funkce, které systém ISAR nabízí:
- dálkové odečty elektroměrů a dalších měřičů (vodoměry, plynoměry, kalorimetry,..)
- dynamické sledování stavu odběru sítě
- indentifikace energetických ztrát
- dálkové připojování/odpojování odběrných míst
- přepínání sazeb
- snižování ztrát vzniklých neoprávněnými odběry
- dálková diagnostika měřeného bodu (kryt, svorkovnice, baterie, kvalita komunikačního signálu)


Pro větší náhled kliknout!

Elektromechanické elektroměry
jednofázové a trojfázové elektroměry v třídách přesnosti 2 nebo 1, s přetížitelností do 800%. Do 120A jsou instalovatelné přímo do sítě, nad 120A a 500V je nutné je připojit přes patřičný proudový transformátor. Elektroměry jsou nabízeny s přídavnými zařízeními (jako jsou např. dvousazbový počítací strojek, strojek se stejnosměrným mechanickým usměrňovačem, zpětná brzda). 


Pro větší náhled kliknout!

Elektronické elektroměry
-
jsou vyráběny s přetížitelností až 1000%, v třídě přesnosti 1. Nejdůležitější výhodou tohoto typu elektroměru je jednoduchá aplikovatelnost různých přídavných elektronických zařízení, vysoká přesnost a široký měřicí rozsah, citlivost přesnosti při vyšších harmonických v síti včetně měření stejnosměrných složek. Elektronické sazbové zařízení, ve spojení s třífázovým statickým elektroměrem, podstatným způsobem rozšiřuje možnosti měření elektrické energie a výkonu.

TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.