Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: KOPP: Ochranné pouzdro vidlice a zásuvky (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 8.01.2007
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

KOPP: Ochranné pouzdro vidlice a zásuvky


KOPP: Ochranné pouzdro vidlice a zásuvky
Již se vám stalo, že jste potřebovali spojit dvě prodloužení přímo pod širým nebem? Myslím si, že se nejedná o nic neobvyklého. Podobných případů můžeme nalézt hodně. A jaké bývá časté řešení?
Miroslav Minařík, ze dne: 8.01.2007

Již se vám stalo, že jste potřebovali spojit dvě prodloužení přímo pod širým nebem? Myslím si, že se nejedná o nic neobvyklého. Podobných případů můžeme nalézt hodně. A jaké bývá časté řešení? To se často dozvídáme z rubriky "Hrobař varuje" ...   

Koupil jsem tento produkt ve stavebním supermarketu za cenu neobvykle neobvyklou. Podívejme se na útroby této "mortadely". Stačí lehkým tlakem rozpojit dvě západky a princip celého zařízení je nám jasný. Inu, v jednoduchosti je síla.

Otevřete, vložíte spojení vidlice a zásuvky, zaaretujete polohu dvěmi přepážkami, uzavřete a zajistíte zpět západkami. Pokud dodržíte předepsaný průměr a uložení, pak by toto zařízení mohlo ochránit spojku dvou prodloužení podstatně lépe, než často používaný "igelitový sáček".

I přes neuvěřitelně vyzývavé cedule s nápisy "Garance nejnižší ceny" mě stála u poklady 140,-Kč včetně DPH. Pokud se podíváme do ceníku velkoobchodu, který uvádí brutto ceny (tedy doporučené maximální), pak vidíme 55,- plus DPH. A tak se musím vždy podobným trikům o úžasných cenách pouze smát.

Pokud se podíváme na papírový přelep (zde), pak zjistíme, že výrobce nedoporučuje svislou polohu. Ovšem konstrukčně je výrobek zhotoven díky závěsu právě pro toto nedoporučené řešení. Pravděpodobně bych oko závěsu čekal z boku.

Tento kryt je dodáván pouze v červené barvě. Z důvodů ryze bezpečnostních. Ještě jsem nestačil výrobek použít a již se mi dostalo informace, že při vážném používání v zahradě, by bylo vhodnější změnit barevný povrch. Elektrikář by patrně změnil délku přívodního vedení, než by z dočasného řešení tvořil stálé, však neelektrikář to vidí jinak.

Jak dalece je toto řešení plní svůj účel, to ukáže čas. Určitě však je to lepší variantou, než známe "igelitky" plné vody.

TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.